Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Catalunya torna al confinament comarcal a partir de divendres

El Govern fa marxa enrere pels mals indicadors després de Setmana Santa

Albert Vilanova 7 d'abril de 2021 a les 15:27
Control de carretera dels Mossos | ACN
El Govern preveu recuperar el confinament comarcal des de la matinada de dijous a divendres, segons ha pogut confirmar NacióDigital. L'amenaça d'una quarta onada després d'una Setmana Santa amb mobilitat ha provocat que el Procicat es reuneixi d'urgència per endurir les restriccions.

El canvi en les restriccions s'anunciarà en una roda de premsa a les 18h. La limitació de la mobilitat serà l'únic canvi en les mesures actuals. A la reunió hi ha hagut consens entre les parts per recuperar la restricció de mobilitat per frenar l'augment de contagis dels últims dies.

El tancament per comarques va aixecar-se fa menys d'un mes, el 15 de març, i ara tornarà coincidint amb la caducitat de les restriccions vigents aquest cap de setmana. D'aquesta manera, la població no podrà moure's entre comarques a no ser que hi hagi un motiu excepcional que caldrà justificar amb un certificat als Mossos d'Esquadra.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, apuntava aquest dimarts que s'estaven observant les dades i demanava uns dies per decidir les mesures a aplicar. Aquest dimecres, les xifres han confirmat l'increment de la pressió hospitalària que ja s'anava veient durant els dies de Setmana Santa.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, també va advertir del possible enduriment de les restriccions aquest dilluns. "Ens venen dies assistencialment complicats", va avisar Ramentol, que va posar el focus en el degoteig a l'alça d'ingressos a l'UCI (458 pacients). 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació