Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El Pirineu de Lleida clou la Setmana Santa amb una ocupació del 90%

Uns 100.000 turistes visiten les comarques de Lleida aquests dies festius

Redacció 5 d'abril de 2021 a les 19:10
Esquiadors a l’estació de Port Ainé | ACN
Les comarques de Lleida han rebut uns 100.000 turistes aquesta Setmana Santa, entre el dissabte 27 de març i el 5 d'abril. A més, tal com estima el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, s'han efectuat més de 300.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjaments turístics. Al Pirineu de Lleida la mitjana d'ocupació s'ha situat per sobre del 90% entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua i molts establiments han penjat el cartell de complet, mentre les empreses de turisme actiu han assolit un 80% d'ocupació.

Des del Patronat fan un balanç "altament satisfactori" i afirmen que la demarcació i, especialment el Pirineu, han estat "una destinació de referència per al turisme familiar català" aquests dies. Segons la seva vicepresidenta, Rosa Pujol, els turistes es decanten per destinacions que afavoreixen "el distanciament social i la pràctica d'activitats a l'aire lliure i en entorns rurals". "Tots aquets valors tenen un bon encaix en l'oferta de les comarques lleidatanes", afirma.

Fi a una temporada atípica d'esquí

Les estacions d'alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll, Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan han tancat aquest Dilluns de Pasqua la temporada 2020-2021, marcada sobretot per les restriccions de mobilitat derivades de la pandèmia. El director d'FGC Turisme i Muntanya, Toni Sanmartí, ha manifestat que els complexos del les estacions d’Espot i Port Ainé han estat aquesta Setmana Santa a un 50% de la seva capacitat, quan en la Setmana Santa d'un any "normal" l'ocupació sol ser del 10 o 20%. 

Per la seva banda, les estacions d'esquí nòrdic, en general, han arribat a aquest període festiu sense grans quantitats de neu, per la qual cosa la majoria han estat obertes per a usos turístics i només la de Tavascan ha obert per a la pràctica d'esquí i raquetes. Una vegada finalitzada la temporada 2020-2021, les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida donaran a conèixer el resultats amb el nombre d'esquiadors de Setmana Santa com també el de la temporada 2020-2021. 
 

Turistes amb neoprè a punt per fer ràfting al Pallars Sobirà. Foto: ACN


El turisme actiu assoleix un 80% d'ocupació

Les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura han tingut un nivell de contractació d'un 80% de la seva capacitat de serveis, segons l'Associació d'Empreses d'esports d'Aventura del Pallars Sobirà. Tot i haver iniciat la temporada el 15 de març amb poca afluència d'usuaris, el sector ha tingut una alta demanda de serveis durant la Setmana Santa. Amb el desconfinament comarcal han anat activant-se disciplines com el ràfting, el barranquisme, els esports de llac, el senderisme, la BTT, l'hípica i la resta d’esports d'aventura.

El president de l'associació, Florido Dolcet, ha assegurat que les condicions actuals són òptimes per gaudir d'una bona temporada, ja que "després d'un any d'experiència, els protocols sanitaris estan perfectament definits i podem garantir una activitat del tot segura, d'una banda, mentre per l'altra la neu acumulada aquest hivern ha produït unes reserves d’aigua suficients per afrontar l’estiu amb cabals òptims", apunta. Així mateix, Dolcet també afegeix que l'obertura de fronteres al turisme internacional seria un altre factor que contribuiria a reactivar el sector.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació