Dimarts, 23 d'abril de 2024
plaques solars

Isona debat el futur de les energies renovables

Un centenar de persones es reuneixen al pavelló en un acte organitzat per l’Associació d’Indústria i Comerç d’Isona i Conca Dellà

Redacció 30 de març de 2021 a les 08:44
La jornada va despertar força interès entre la població | Salvem lo Pallars
Un centenar de persones es van concentrar dissabte al pavelló d’Isona en una jornada de debat sobre les energies renovables organitzada per l’Associació d’Indústria i Comerç d’Isona i Conca Dellà. L’acte ha servit per analitzar els pros i els contres de les energies renovables i la possible instal·lació de diverses plantes fotovoltaiques al municipi i a la resta de la comarca.

En el transcurs de l’acte, la CUP va denunciar els nombrosos projectes de parcs fotovoltaics previstos al Pallars Jussà com a conseqüència del Decret 16/2019. Unes instal·lacions que generen rebuig entre bona part de la població pallaresa i algunes entitats, com l’associació Salvem lo Pallars. Entre els ponents hi han participat el doctor en Geografia, Sergi Saladié, o l’ambientòloga experta en canvi climàtic, Anna Pérez.
 
En declaracions a Pirineus TV, el diputat al Parlament per la CUP, Pau Juvillà, ha demanat que es tingui en compte el territori a l’hora d’instal·lar grans infraestructures energètiques. Juvillà defensa que les centrals solars siguin “petites i descentralitzades” i que es prioritzi la seva instal·lació a prop dels punts de consum. La presidenta de l’Associació d’Indústria i Comerç d’Isona i Conca Dellà, Joana Agustí, ha assenyalat que les jornades han servit per formar un criteri més clar entre la població per poder reflexionar i prioritzar la vida al municipi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació