1 de 10
joventut

L’Oficina Jove i quatre ajuntaments realitzen una enquesta per conèixer la realitat juvenil del Pallars Jussà

Les dades que se n’obtinguin serviran de base per al disseny dels Plans Locals i Comarcal de Joventut que actualment s’estan redactant a la comarca

Sessió online dels tècnics amb alumnes dels centres de secundària de la comarca | CCPJ
per Redacció, 29 de març de 2021 a les 09:27 |
El jovent del Pallars Jussà té a disposició, des de fa uns dies, una eina que els permet expressar les seves inquietuds, comentar les seves vivències i manifestar les seves necessitats. Es tracta d’una enquesta en format online destinada als joves que viuen, han nascut o que estiuegen al Pallars Jussà o fins i tot a aquell que té intenció d’establir-s’hi. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Oficina Jove del Pallars Jussà i els ajuntaments de Tremp, la Pobla de Segur, Talarn i Isona i Conca Dellà, que per primer cop s’han unit per impulsar aquesta eina de participació juvenil.

L’enquesta és totalment anònima i desplegada en dos formats diferents, un per a joves de 12 a 18 i l’altre de 19 a 30 anys. Les persones joves de la primera franja han respost principalment l’enquesta durant les hores de tutoria gràcies a la col·laboració dels instituts de la Pobla de Segur i de Tremp i del Col·legi Maria Immaculada. Durant aquestes sessions l’alumnat ha mostrat molt bona predisposició en contestar cadascuna de les preguntes plantejades i han valorat molt positivament la iniciativa, com ho demostra que ja han respost gairebé 450 menors d’edat de la comarca.


Pel que fa a la franja per a majors de 18 anys, l’enquesta s’ha distribuït per les diferents xarxes socials més utilitzades pels joves i ja han respost l’enquesta prop de 150 nois i noies. Encara hi ha temps fins el 12 d’abril per participar en aquesta iniciativa.

Les dades que se n’obtinguin serviran de base per al disseny dels Plans Locals i Comarcal de Joventut que actualment s’estan redactant a la comarca i que recolliran les directrius que hauran de seguir les polítiques de joventut dels diferents municipis del Pallars Jussà. Es tracta d’una anàlisi quantitativa a nivell comarcal que, en les properes setmanes, es veurà complementada amb els diferents espais de debat municipals, que recolliran les inquietuds i necessitats de joves de diferents franges d’edat, d’especialistes o d’entitats associatives, entre altres.


Aquests espais es duran a terme en petit format i es convida a participar-hi a aquelles persones que tinguin interès en fer aportacions qualitatives sobre la realitat juvenil al Pallars Jussà. Tots aquells que encara no hagin contestat i que tinguin interés en fer-ho, poden trobar l’enquesta de 12 a 18 anys en aquest enllaç i l’enquesta de 19 a 30 anys en aquest altre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació