Diumenge, 28 d'abril de 2024
coronavirus

Salut prorroga les restriccions actuals fins després de Setmana Santa

Ramentol i Argimon demanen "prudència" davant el "tímid creixement" dels casos de Covid-19 a Catalunya

Redacció 26 de març de 2021 a les 08:04
Gent amb mascareta passejant pel carrer | Adrià Costa
El Procicat ha oficialitzat aquest dijous la pròrroga de les restriccions vigents fins al 9 d'abril inclòs, segons ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha constatat que s'està iniciant un "tímid creixement" en els casos de Covid-19. Ramentol ha indicat que ara mateix hi ha "dos alertes" sobre la taula: l'augment de la mobilitat perquè comporti més interaccions entre bombolles i també la situació a les UCI. Així, el secretari general de Salut defensa mantenir les mesures perquè "és el més prudent”.


El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que les dades no evolucionen favorablement: "Estem pujant, tot i que molt a poc a poc. Portem uns dies amb un lleuger increment i per això és important la precaució”. En aquest sentit, Argimon assegura que "el número d'ingressats a les UCI no acaba de baixar", per molt que "sempre baixa molt més lent" i que "hi ha un decalatge respecte a les infeccions", un fenomen que ha promès "analitzar bé" els propers dies. De fet, ha apuntat que en aquesta tercera onada els malalts estan 2,5 dies més a l'UCI de mitjana i també són dos anys més grans, amb una mitjana de 65 anys.

Sobre el procés de vacunació, Argimon ha insistit que el topall de 65 anys d'AstraZeneca "no és el millor" i ha lamentat que "ara mateix només ho tenim Polònia i nosaltres". En aquest sentit, ha afirmat que el risc de complicacions per Covid "va associat a l'edat, aquesta és la variable principal a l'hora de marcar risc d'ingrés i mortalitat".

Miquel Sàmper, ha explicat que s'aixeca la prohibició d'obrir fires i atraccions no permanents. El conseller d'Interior també ha fet una crida "a la bona conducció" davant l'augment de mobilitat. "És complicat predir el comportament de la mobilitat", ha dit, ja que coincideixen Setmana Santa i la recuperació del moviment entre comarques.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació