Dimecres, 24 d'abril de 2024
silvopastura

L'Escola de Pastors estrena formació en silvopastura

Els alumnes s'han traslladat a la Ribera d'Ebre per formar-se en aquesta tècnica, utilitzada com a mecanisme de prevenció de grans incendis forestals

Redacció 25 de març de 2021 a les 09:29
Els alumnes de l’Escola de Pastors, formant-se en silvopastura | Escola de Pastors
L’Escola de Pastors de Catalunya s’ha traslladat aquesta setmana a Tivissa (Ribera d’Ebre) per formar els alumnes en silvopastura, una tècnica de pastura utilitzada per a la prevenció de grans incendis forestals. El centre participa des de 2018 al projecte Erasmus+ Fireshepherds, a través del qual s'ha desenvolupat un mòdul formatiu per desenvolupar una pastura dirigida a reduir la massa combustible dels boscos i disminuir, així, el risc d'incendi. 

L’escola compta a Tivissa amb la col·laboració del Consorci Serra de Llaberia, que ha mostrat als alumnes les infraestructures contra incendis amb les que treballen en aquesta localitat. Així mateix, els alumnes de la 13a edició s'estan formant, durant aquesta setmana, en aspectes com l'ecologia del foc, l'alimentació que suposa el consum de sotabosc pel ramat, el servei ecosistèmic que es realitza mitjançant la silvopastura o la relació amb l'administració.

Per fer aquesta formació es compta amb experts en la matèria com Ricard Baqués, del Consorci Serra de Llaberia, Marc Taüll i Elsa Varela del CTFC, Teresa Baiges, del CPF, Pere Artigas, ramader de la Segalla que elabora formatge de cabres alimentades a la màquia de l'Albiol, Guillem Canaleta de la FPC, Guillem Martí, ramader de cabra pirenaica alimentada al sotabosc de la Vall del Ges i Laura Guitart, del Departament d’Agricultura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació