Dissabte, 20 d'abril de 2024
internet

Esterri d’Àneu habilita punts wifi gratuïts en 10 equipaments municipals

Llavorsí i Rialp han anunciat també l’inici del desplegament de la fibra òptica

Jordi Ubach Llorens 23 de març de 2021 a les 10:22
El parc infantil, a l’exterior del pavelló, també tindrà wifi gratuït | Ajuntament d’Esterri d'Àneu
L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha habilitat un servei de wifi gratuït repartit en 10 equipaments municipals. L'aneuenc és un dels municipis pallaresos que en els últims anys s’han beneficiat del programa europeu Wifi4EU, que atorga 15.000 euros als consistoris per instal·lar xarxes wifi gratuïtes en espais públics com ara els edificis municipals, biblioteques públiques, museus, parcs o places.

L'empresa adjudicatària Wicat ja ha finalitzat la instal·lació dels punts wifi repartits per la població i el servei ja està en funcionament. En total són 10 i estan ubicats en llocs estratègics com l’espai coworking, la biblioteca, el poliesportiu, l'escola, l'Ecomuseu, l'església, el consultori, el local social, la piscina i el recinte firal. L’alcalde d’Esterri d’Àneu, Pere Ticó, considera que aquest nou servei és beneficiós tant per veïns com visitants, ja que els punts s’han repartit a les zones més freqüentades.

El projecte s'ha finançat gràcies a la iniciativa europea Wifi4EU, a través de la qual, la Comissió Europea busca oferir wifi lliure als ciutadans i visitants en espais públics. L’objectiu de tot plegat és el de facilitar la connexió a internet dels ciutadans en els principals centres de la vida pública.

Llavorsí i Rialp inicien el desplegament de la fibra òptica

Un altre dels municipis pallaresos que avança en el camp de les telecomunicacions és el de Llavorsí. L’operadora Adamo i l’ajuntament pallarès han arribat a un acord per fer possible el desplegament de la xarxa de fibra òptica a la població, que s’executarà per zones i de forma progressiva per arribar a totes les llars. Fa uns dies es va iniciar el cablejat, després que ja s'hagi finalitzat a Esterri d’Àneu, i s’espera que el servei estigui disponible en aproximadament un mes.
 

Treballs d’instal·lació de la fibra a Llavorsí. Foto: Ajuntament de Llavorsí


Com en la majoria de casos, s’aprofitarà la infraestructura existent de la xarxa de distribució  elèctrica i de la xarxa de telefonia actual. Pel consistori, aquest nou servei suposarà “un salt qualitatiu” en la capacitat i velocitat d’accés a Internet de totes les llars i les empreses del poble, un fet que consideren “clau” per al seu desenvolupament.

On es preveu que els propers dies també comenci el desplegament de la fibra òptica és a Rialp. Com en el cas de Llavorsí, l’empresa Adamo completarà la fase final d’aquests treballs mitjançant ajuts europeus pel medi rural. Segons l’ajuntament, el servei a Rialp serà ofert per diverses companyies i serà una realitat, si es compleixen les previsions, abans de l’estiu. L’ajuntament ha manifestat la seva satisfacció per aquest pas "tan important per apropar encara més el nostre poble al segle XXI i impulsar el seu desenvolupament”.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació