Dimecres, 24 d'abril de 2024
medi ambient

FGC retira 54 tones de ferralla d’Espot i Port Ainé durant l'any 2020

La companyia elimina una màquina trepitjaneus, una moto en desús i altres elements de ferro per restaurar el paisatge d'aquests espais naturals

Redacció 18 de març de 2021 a les 11:07
Imatge d’un dels canons de neu retirats a l’estació de La Molina | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha retirat, l’any 2020, 529 tones de ferralla de cinc de les sis estacions de muntanya que gestiona, concretament de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé. En el cas de les estacions del Pallars, s’han extret 26 tones a Espot i 28 a Port Ainé, corresponents a una màquina trepitjaneus, una moto en desús i altres elements de ferro. 

Aquests treballs han suposat l’eliminació d’antigues instal·lacions així com altres elements obsolets i que han quedat en desús després de les tasques de reposició d’actius que realitza FGC de manera constant. Amb actuacions com aquesta, FGC referma el seu compromís amb la preservació de l’entorn natural i l’aplicació de polítiques de sostenibilitat a les seves instal·lacions i contribueix a la conservació de la morfologia del terreny i a la restauració paisatgística dels espais on s’ubiquen les estacions, que en el cas del Pallars són la porta d’entrada del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El material acumulat que s’ha retirat correspon a elements que han quedat en desús, com catenàries, travesses, restes de canons de neu renovats o maquinària diversa, després que FGC hagi realitzat obres de millora a les instal·lacions. La ferralla, no apta per a la seva reutilització, s’ha retirat i s’ha dut als gestors autoritzats per a la seva valorització, potenciant d’aquesta manera també l’economia circular.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació