Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Les estacions d’esquí del Pallars encaren amb optimisme el final de temporada

Els responsables de les pistes confien en assolir el 50% d'ocupació durant la Setmana Santa

Redacció 17 de març de 2021 a les 09:25
Esquiadors gaudint de la neu a l’estaciò de Tavascan | Tavascan
Les estacions d'esquí pallareses són optimistes de cara a la Setmana Santa. La fi del confinament comarcal ha obert les expectatives a unes bones xifres turístiques després d'un any molt dolent pel sector. Port Ainé i Espot albiren un 50% d'ocupació durant les vacances d'abril. Aquest percentatge estaria fins i tot per sobre dels registrats en anys anteriors, quan s'assolia un 30% d'ocupació en els finals de temporada. 

Per la seva banda, l'estació de Tavascan també encara amb optimisme el final de la temporada de neu. L'estació de muntanya de Lladorre confia que l'obertura dels desplaçaments fora de la comarca possibilitarà l'arribada l'esquiadors de la resta de Catalunya. En aquest sentit, Tavascan ja va notar una millora substancial quan es va passar del confinament local al comarcal.

La previsió de noves nevades per als pròxims dies també juga a favor de les estacions atès que assegurarien un bon estat de les pistes i, per tant, una pràctica esportiva amb les millors condicions possibles. Tot i aquestes bones expectatives, des de l'estació pallaresa assenyalen que aquesta haurà estat "una temporada difícil i amb un número de visitants que res tindrà a veure amb el d'anys anteriors".

Segons dades de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l'empresa pública que gestiona les pistes, l’afluència a les estacions lleidatanes ha davallat entre un 70% i un 80% respecte als anys anteriors. Les dades son encara pitjors al Ripollès i a la Cerdanya, on la caiguda del turisme ha estat de més del 85%.

Baqueira amplia el domini esquiable

Per la seva banda, amb l'aixecament del confinament perimetral comarcal, Baqueira Beret amplia a partir d’aquest dijous el seu domini esquiable fins als 54 quilòmetres. D'aquesta manera, es busca assegurar màxima amplitud per garantir la distància social entre esquiadors al mateix temps que incrementar el percentatge d'esquiadors.

En funció de la meteorologia i les dades de la pandèmia, l'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu podria obrir més domini esquiable de cara a Setmana Santa. En paral·lel, hotels, restauració i lloguer de material obriran també a partir de dijous. L’estació té previst tancar la temporada el 5 d’abril.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació