Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Tremp homenatja amb un espai per la memòria a les víctimes de la Covid-19

Una escultura amb la soca d’una olivera, instal·lada al cementiri, recorda les persones que han perdut la vida per la pandèmia

Redacció 16 de març de 2021 a les 09:32
L’escultura que s’ha instal·lat a l’entrada del cementiri de Tremp | Ajuntament de Tremp
Tot just fa un any va començar la crisi sanitària de la Covid-19. Tremp l’ha patit amb crueltat, especialment entre els més grans, deixant a la ciutat i la comarca amb un gran dol. Un any després, l'Ajuntament de Tremp ha habilitat decidit fer un homenatge a totes les persones que han perdut la vida per la pandèmia habilitant una zona a l’entrada del cementiri en memòria de les víctimes de la Covid-19. Un espai de record i de consol per a tots aquells que s’han vist afectats per aquesta situació.

En aquest espai s’ha col·locat una escultura, obra de l'artista Jordi Piqué, que forma part del projecte Soka amb una filosofia del procés de reutilització d’una olivera centenària. Segons el consistori, la fusta de l’olivera reflecteix el comportament amb què la societat ha sabut mantenir-se ferma durant aquesta crisi. La creació d’aquest espai ha comptat amb el treball dels industrials trempolins Serralleria Mall i Construccions Carmona, a banda de la feina de la brigada municipal. L’espai és visitable des del passat dissabte 13 de març.
 

Detall de la placa instal·lada a l’escultura. Foto: Ajuntament de Tremp


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació