Dissabte, 20 d'abril de 2024
esports

Els clubs de futbol del Pallars es neguen a jugar en les condicions actuals

El CF Pobla i el CF Tremp, juntament amb el Conca Dellà Futbol Sala, rebutgen sumar-se al retorn de les competicions previst pel proper cap de setmana

Tomàs Garcia Espot 16 de març de 2021 a les 12:16
La temporada de futbol es va aturar l'octubre passat després de disputar només dues jornades | Tomàs G. Espot
Els clubs de futbol pallaresos s'han negat a competir en les condicions actuals. Així ho han fet públic després que la Federació Catalana de Futbol (FCF) decidís reiniciar la Tercera i la Quarta Catalana de futbol, juntament amb les competicions juvenils i de futbol sala. Els clubs al·leguen que les condicions sanitàries actuals no els permeten jugar amb normalitat i reiteren que la prohibició de públic als camps seria un greu perjudici per a la seva economia.

El primer a pronunciar-se en aquest sentit va ser el CF Pobla. L'equip blanc-i-vermell ha decidit no participar en la Tercera Catalana després que la plantilla ho acordés per unanimitat. El CF Tremp també ha rebutjat competir, argumentant que "no estan disposats a acceptar les condicions que es fixen per reprendre les competicions". Així mateix, el club trempolí exposa que els seus jugadors "no volen córrer el risc de patir confinaments" i "que la seva feina o la seva activitat com a autònoms no els permet una nova aturada ni poder disputar jornades intersetmanals”.

Pel que fa als dos clubs de futbol sala pallaresos, les decisions són oposades. Per una banda, el CFS Tremp té previst reiniciar les competicions, ja que considera que "els pavellons són un entorn segur per dur a terme activitat esportiva". Per la seva banda, el Conca Dellà Futbol Sala ha decidit no sumar-se al retorn a causa dels efectes de la pandèmia.

El bàsquet torna a Tremp

Juntament amb el CFS Tremp, l'altre equip que jugarà de nou serà el Club Bàsquet Tremp. Malgrat que el conjunt trempolí va decidir que les categories inferiors no reiniciarien la temporada, sí que ho farà l'equip sènior del club, que milita a Tercera Catalana. El primer partit serà el dia 10 d'abril contra el CB Cervera, amb unes mesures sanitàries que el seu president, Jaume Catalan, ha qualificat de "molt estrictes" i "portades al límit".

Així i tot, des de fa dos setmanes, els més joves del club han pogut tornar a jugar, però de manera amistosa. Els equips femenins i masculins de les categories inferiors han disputat darrerament partits entre ells a porta tancada al pavelló del Joncar. Els enfrontaments s’han pogut seguir a través de Facebook i de Twitch. Un fet, assegura Catalan, que va agradar molt a les famílies dels joves jugadors.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació