Divendres, 26 d'abril de 2024
feminisme

Concentració massiva del feminisme pallarès a Tremp

Una setantena de persones es mobilitzen davant l’Hospital del Pallars per defensar els drets de les dones i perquè aquests no retrocedeixin

Jordi Ubach Llorens 5 de març de 2021 a les 10:29
Foto de grup dels manifestants davant l’Hospital del Pallars | Feministes del Pallars
Una setantena de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a Tremp, davant l’Hospital Comarcal del Pallars, per reivindicar un avortament lliure, gratuït i arreu. L’acció s’ha fet en el marc d’un seguit de concentracions descentralitzades arreu del país, que també s’han realitzat en poblacions com la Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Alpicat o Barcelona. 

En el cas del Pallars, la protesta s’ha fet pocs dies després de fer-se públic que l’hospital trempolí ha implementat la interrupció voluntària de l’embaràs per la via farmacològica. Hi han participat les Dones Feministes del Pallars, el col·lectiu Voliaina i La Geganta Desperta del Pallars Sobirà, així com el Col·lectiu Feminista de l’Alta Ribagorça.


A través d’un comunicat conjunt, el feminisme pallarès i ribagorçà ha celebrat que la seva lluita hagi aconseguit garantir el dret de les dones a avortar al seu hospital de referència, tot i que ha manifestat que les desigualtats territorials segueixen vigents a Catalunya i que seguirà lluitant perquè els seus drets “no retrocedeixin”.

A més, han recordat que les dones encara no poden avortar quirúrgicament al Pallars, i denuncien que derivar aquest tipus d’operacions a clíniques privades constitueix “un malversament de recursos públics”. Per tot plegat, exigeixen “autocrítica” a la política i una revisió de la llei de l’avortament.
 
El debat públic sobre l'avortament va agafar intensitat ara fa un any, quan als Centres d'Atenció Primària pallaresos i a l'Hospital del Pallars van aparèixer cartells que reclamaven el dret de les dones d'avortar al territori i que denunciaven l'objecció de consciència dels treballadors que els podrien practicar. El feminisme pallarès va ser la impulsora de l’acció i des de llavors ha treballat per fer possible que les dones pallareses puguin avortar farmacològicament al Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació