Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

​Salut signa convenis amb 13 ajuntaments pallaresos i el Consell del Jussà per fer front a la pandèmia

Els acords tenen com a finalitat la coordinació dels serveis públics entre administracions davant la crisi sanitària i social derivada de la pandèmia

Redacció 5 de març de 2021 a les 09:46
La consellera de Salut, Alba Vergés, en un acte recent | Salut
La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ha signat convenis de cooperació amb 37 ajuntaments i 3 consells comarcals del territori per tal de gestionar la crisi sanitària i social provocada per la Covid-19. Aquests acords, que es vehiculen per mitjà de comissions de seguiment formades per referents de Salut Pública, de l'Àrea Bàsica de Salut corresponent i del municipi o consell comarcal, amb el suport del Servei Català de la Salut, tenen com a objectiu promoure la coordinació dels serveis públics del Departament de Salut i de l'administració local en situacions d'alta incidència de la malaltia causada pel coronavirus.

Les comissions, que es poden establir de forma preventiva sense que hi hagi una alta incidència de Covid-19 al municipi o la comarca, serveixen per coordinar les accions que han d'ajudar a posar fre a la transmissió comunitària del virus i a evitar possibles brots, més difícils de tallar i que acaben generant pressió al sistema sanitari. Es tracta de buscar una resposta més eficaç i millorar la capacitat de seguiment dels malalts i l'aïllament de la població. 

La bateria d'accions previstes va des del seguiment de les persones en quarantena amb el reforç de trucades i visites a domicilis, fins a la sensibilització de la població, el tancament d'equipaments municipals, el suport de Creu Roja a peu de carrer o l'activació de l'equip d'intervenció comunitària dels municipis. El seguiment diari dels casos permet comprovar la repercussió que tenen aquestes accions i si cal mantenir-les o si es poden reduir.

Al Pallars, han subscrit l’acord el Consell Comarcal del Pallars Jussà i els ajuntaments d'Alins, Alt Àneu, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Sort, Castell de Mur, Conca de Dalt, Isona, la Pobla de Segur, Sant Esteve de la Sarga, Senterada i Tremp. La resta d’institucions són els consells comarcals de la Cerdanya i l'Alt Urgell i els municipis de d'Urús, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Montellà i Martinet, Prullans, Puigcerdà, la Vall de Boí, Alàs i Cerc, Arsèguel, la Bassella, Cabó, Cava, Coll de Nargó, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Oliana, Peramola, el Pont de Bar, Ribera d'Urgellet, la Seu d'Urgell, les Valls d'Aguilar i la Vansa i Fórnols.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació