Dimecres, 24 d'abril de 2024
feina

Nova mobilització de la plantilla de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur

Hi ha cuidadores que asseguren que han de treballar nou dies seguits i que això no els permet conciliar la vida familiar i laboral

Redacció 4 de març de 2021 a les 08:50
La plantilla de la resid+encia concentrada davant del centre aquest dimecres | Treballadors
Les treballadores de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur s'han tornat a concentrar aquest dimecres davant del centre per denunciar les condicions laborals que consideren que l’Ajuntament de la Pobla de Segur els imposa. El nou calendari laboral, que ja va entrar en vigor el passat dilluns, estableix a les treballadores una jornada de set hores i mitja durant set dies seguits i treballant tres caps de setmana al mes.

Algunes cuidadores han assegurat que amb les condicions actuals han de treballar fins a nou dies seguits pel canvi de calendari, i han afirmat que això no els permet conciliar la vida familiar i la laboral. Aquest és el segon acte de protesta de les treballadores del geriàtric, després de la mobilització de la setmana passada. Les concentracions seguiran tots els dimecres davant de la residència per fer visible aquesta reivindicació. 


La proposta del comitè d'empresa és seguir amb el calendari que tenien abans de la reforma, consistent en una jornada de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i amb torns de vuit a 10 hores i mitja, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans, sempre depenent de la setmana i el quadrant. D’aquesta manera, asseguren, els treballadors “es poden recuperar física i psicològicament”.

Una reforma “treballada” per ordenar l’horari laboral

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat en declaracions a Pallars Digital que aquesta reforma de l’horari pretén “ordenar” les condicions laborals dels treballadors i posar un horari adequat i adaptat al funcionament d’una residència. L’objectiu, segons ha assenyalat, és “posar per davant el benestar dels residents”, i ha recordat que en els últims mesos s’ha incrementat la plantilla de la residència en tres persones.

L’alcalde ha assegurat que la proposta del nou horari està “treballada” i ha estat aprovada per unanimitat per la Junta de patrons de la residència, que és l’òrgan regulador del centre i que està format, entre d’altres, per representants dels grups polítics de l'ajuntament. Baró ha dit que a la residència s’hi feien “torns impossibles” que no permetien establir un control dels horaris. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació