Dijous, 2 de maig de 2024
música

Tremp celebra amb èxit el primer concurs de «freestyle rap» de la ciutat

Setze rapers de la comarca han competit en una ‘batalla de gallos’ per a ser el millor en aquesta modalitat d’improvisació de rima

Redacció 1 de març de 2021 a les 11:17
Imatge d’una de les actuacions a La Lira | Ajuntament de Tremp
La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Tremp ha organitzat aquest divendres la primer competició Batalla de gallos a la ciutat, agafant el relleu de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, que amb anterioritat ja havia organitzat una competició de característiques similars amb gran èxit de públic i de participants.

Un total de 16 joves d’entre 14 i 30 anys han participat al concurs, que s’ha dut a terme a l’Espai Cultural La Lira i que ha exhaurit les entrades. Amb les restriccions per la Covid-19, han estat 174 persones les que han pogut presenciar un concurs molt disputat que s’ha endut el trempolí Eugeni Teterin, de 18 anys.

Des de l’organització s’ha volgut visibilitzar el paper de la dona en el mon del rap, ja que aquesta mena d’esdeveniments solen tenir un caràcter molt masculí. De fet, en aquesta edició només hi han participat nois. Així, s’ha convidat la rapera lleidatana Elane, que va fer una petita actuació i va formar part també del jurat. L’acte va ser presentat també per una dona, Marta Roca, del programa Ràdio Balcon de Ràdio Tremp

A banda d’Elane, han format part del jurat l'actor trempolí Blai Castell, el músic Aleix Farré i Núria Segú, representant l’Oficina Jove del Pallars Jussà. Es preveu realitzar una altra Batalla de gallos a finals de primavera a la Pobla de Segur i una gran final en el marc del FestiPallars al juliol, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació