Dimecres, 24 d'abril de 2024
gastronomia

Petits productors agroalimentaris del Pallars innoven en la creació de productes

Participen en la 3a edició d’un pla d’assessorament convocat per l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia

Redacció 25 de febrer de 2021 a les 10:45
Imatge d’una reunió del pla d'assessorament | Ajuntament de Tremp
Aquest febrer s’ha donat el tret de sortida als assessoraments del 3r Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris, un pla que té com a objectiu posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació. L’acompanyament pot consistir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció.

En aquesta ocasió hi participen sis empreses, quatre de les quals del Pallars, i la majoria d'elles vol treure noves referències al mercat. Són Casa Masover, És Pallarès i La Fornera, del Pallars Jussà; Tros de Sort, del Pallars Sobirà; Mas d’Eroles, de l’Alt Urgell; i Lactis l’Esquella, de la Cerdanya. Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de la Fundació Alícia en un procés que s’allargarà fins a finals de maig.

Aquesta proposta sorgeix l’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.

A banda d’aquests assessoraments, el programa Al teu gust, aliments del Pallars ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.

Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. El pla forma part del projecte Treball a les 7 comarques, que al Pallars Jussà desenvolupen el consell comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació