Dimecres, 24 d'abril de 2024
llibertat d'expressió

Una setantena de persones es manifesten a Sort contra l’empresonament de Pablo Hasél

Els manifestants van recórrer els carrers del poble i es van dirigir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra

Jordi Ubach Llorens 17 de febrer de 2021 a les 10:17
Els manifestants es van concentrar davant la comissaria dels Mossos a Sort | Xavi Pedemonte
Una setantena de persones es van concentrar ahir a Sort per mostrar el seu rebuig contra l’empresonament del cantant de rap de Lleida, Pablo Hasél. La manifestació, que va sorgir de forma espontània, es va iniciar a les 19h a la plaça Major i va recórrer els carrers del poble per acabar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Allà els manifestants van plantar una pancarta amb el lema Llibertat Pablo Hasél i van reproduir una cançó del raper lleidatà.
 
Passades les 20h del vespre els manifestants van tornar a la plaça Major, on es va donar la concentració per finalitzada. Alguns dels manifestants han explicat a Pallars Digital que la concentració ha servit per mostrar el seu “rebuig i indignació” contra la detenció i l’empresonament del cantant, condemnat a dos anys i nou mesos arran de dues sentències de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme.
 
Aldarulls en diferents ciutats catalanes

Les manifestacions s’han convocat aquest dimarts al vespre en diferents ciutats catalanes, algunes de les quals han acabat amb aldarulls. Un total de 15 persones han estat detingudes a Lleida, Vic i Barcelona, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Vuit de les detencions s'han practicat a Lleida, quatre a Vic i tres a Barcelona. També hi ha hagut aldarulls a Girona, però de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts.

Per la seva banda, hi ha hagut un total de 33 ferits, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), en el marc dels aldarulls, que han comportat llançament d'objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus bancàries, entre d'altres. D'aquests, 32 han estat lleus i un menys greu; i vuit han requerit trasllat a un centre mèdic.

Per territoris, a Barcelona s'han fet 11 assistències i quatre trasllats, a Vic 15 assistències, a Lleida cinc i tres trasllats, a Reus una assistència i un trasllat i a Girona una assistència. Entre els ferits, hi ha 17 agents dels Mossos d'Esquadra (11 a Vic, quatre a Barcelona i dos a Lleida).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació