Dissabte, 20 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

Calvet mostra el compromís de Junts amb la nova carretera de Comiols

El conseller de Territori visita el Jussà, des d’on ha assegurat que l’ampliació del Parc Nacional d’Aigüestortes aportarà progrés a la Vall Fosca

Redacció 11 de febrer de 2021 a les 09:39
Damià Calvet, durant la seva visita a l’embassament de Sant Antoni | Junts
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dimecres el Pallars Jussà, des d’on ha mostrat el compromís de Junts per Catalunya amb la nova carretera de Comiols. Per Calvet, Comiols ha de deixar de ser “una barrera mental” i ha d'esdevenir una oportunitat per “cohesionar el territori” i “generar prosperitat”. Calvet ha destacat la importància de tenir una bona connectivitat amb la resta del país i ha assegurat que la nova carretera farà que la mobilitat sigui “més segura, més còmoda i amb millor accessibilitat”. 

Calvet ha realitzat un conjunt de visites a la comarca juntament amb membres del seu partit. En primer lloc, s’ha desplaçat a la Vall Fosca, des d’on ha destacat que l’ampliació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, juntament amb la recuperació de l’antic carrilet de la Vall Fosca, aportaran “progrés” a la zona. 

Dins la jornada, el conseller s’ha reunit amb diferents empresaris i alcaldes del Jussà per tractar els diferents temes que preocupen als veïns de la comarca, i ha consolidat el compromís de fer arribar la fibra òptica a tots els pobles de més de 50 habitants abans del 2022. “Volem crear oportunitats perquè la gent desenvolupi el seu projecte de vida on desitgi i que el Jussà no sigui terra de pas, sinó d'atracció turística”, ha assenyalat. Calvet s’ha reunit amb membres de la societat Lo Pallars Emprenedor i ha visitat Talarn, on s’ha trobat amb l’alcalde, Àlex García.

Finalment, ha tingut una reunió a l’Epicentre de Tremp per debatre sobre la transició energètica, una necessitat que, segons Calvet, “cal que estigui ben distribuïda i que aporti valor afegit al territori”. Pel conseller, la Ponència d’energies renovables del Govern “garanteix” que la transició energètica a Catalunya es faci “amb la màxima exigència ambiental”. En una piulada, la plataforma Salvem lo Pallars ha manifestat que “plaques solars, paisatge i sector primari no són compatibles”.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A Junts per Catalunya, Jeannine Abella i Imma Gallardo, cap de llista a Sort, figuren a la llista del partit a la circumscripció de Lleida amb els números 6 i 8, per aquest ordre. Com a suplent, la formació compta amb Quim Delgado.

Jeannine Abella és, de fet, una dels candidates pallareses que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. La isonenca en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació