Divendres, 19 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

Presentades més de 100 al·legacions al Pallars i l'Alta Ribagorça per no anar a les meses electorals el 14-F

Tot i l’allau de sol·licituds, el Govern garanteix que el 99% de les meses electorals catalanes té els membres suficients per constituir‑se

Jordi Ubach Llorens 10 de febrer de 2021 a les 09:35
Un col·legi electoral, en imatge d’arxiu | Adrià Costa
Més d’un centenar de veïns del Pallars i l’Alta Ribagorça escollits per formar part de les meses electorals del proper diumenge 14 de febrer han presentat al·legacions per quedar eximits d’aquest deure. En concret, són 115 persones, segons les dades de la Junta Electoral de Zona de Tremp, que engloba tots els municipis de les comarques pallareses i de l’Alta Ribagorça.


En anteriors comicis, la majoria de reclamacions eren per motius familiars, o bé perquè eren persones grans. La majoria dels sol·licitants argumenten ara que no volen assistir-hi per por a contagiar-se de Covid-19 o contagiar els seus familiars. És per això que les juntes electorals han demanat poder comptar amb un metge per poder respondre cada al·legació amb els arguments adients. Així mateix també els CAP han detectat un augment de persones demanant acreditacions que tenen patologies prèvies i que poden tenir aquest risc de contagi durant la jornada electoral.

En el conjunt de Catalunya s’han rebut unes 10.000 al·legacions per no anar a les meses el diumenge 14 de febrer, quan habitualment no s’arriba al miler. Tot i l’allau de sol·licituds, el Govern garanteix que el 99% de les meses electorals té els membres suficients per constituir‑se i que els resultats es coneixeran, com és habitual, la mateixa nit electoral.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació