Divendres, 19 d'abril de 2024
contingut patrocinat

Antoni Flores: «Ens cal gent del Pirineu en tants llocs de decisió com sigui possible»

Conversem amb el número tres de la llista d’Esquerra Republicana a Lleida, el pallarès Antoni Flores

Redacció 8 de febrer de 2021 a les 18:22
Antoni Flores es convertirà, si no hi ha una sorpresa electoral, en diputat al Parlament | ERC
L’Antoni Flores Ardiaca va néixer a Tremp el 7 de febrer de 1963. És enginyer tècnic industrial mecànic i ha cursat un postgrau en riscos laborals. Es va iniciar en la política l’any 1991, data a partir de la qual és militant d’ERC. Des del 2015 és regidor de l'Ajuntament de Tremp i actualment és tinent d’alcalde i responsable de diferents regidories, entre les quals les d’Hisenda, Obres i Urbanisme. Flores és també vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà i en les properes setmanes es podria convertir en diputat al Parlament de Catalunya, ja que ocupa la tercera posició de la llista a la circumscripció de Lleida.

Què t’ha empès a formar part de la llista d’ERC a les eleccions al Parlament?

Els 29 anys de militància a ERC, les responsabilitats dins del partit, l'experiència agafada en la política municipal, el suport de la militància d'arreu de l'Alt Pirineu i l'Aran i el compromís amb els valors republicans. A més a més del ferm compromís què el Pallars i l'Alt Pirineu han de tenir veu pròpia al Parlament de Catalunya. 

Creus que el Pallars i el Pirineu han tingut històricament poca presència al Parlament?

Hem de partir del fet que les comarques pirinenques ocupen el 20% del territori català però només som l'1% de la població. Al grup parlamentari d'Esquerra Republicana sempre hi ha hagut representació pirinenca amb, entre d'altres, el Jordi Ausàs, la Rosa Amorós i, en aquesta última legislatura, amb el Xesco Viaplana.

Aquest fet no és casual, és la demostració de que ens creiem el territori i que aquest ha de tenir veu pròpia a totes les institucions, i no només al Parlament i al Senat, on també en tenim. Per això també ens agradaria tenir representació del Pirineu al Congrés i a Europa. Ens cal gent del Pirineu en tants llocs de decisió com sigui possible. Quan hi ha pirinencs es nota la seva empremta. És imprescindible apropar l'administració a la ciutadania, i el primer pas és tenir-hi veu pròpia.

Què t’agradaria aportar al Parlament si en surts escollit diputat?

M'agradaria ser la veu dels pallaresos i pallareses al Parlament, però també la de totes les pirinenques, sense oblidar-nos de ningú. I com no, treballar per assolir la llibertat del nostre país, per tenir una República Catalana, lliure i justa.

Des de fa anys, les nostres comarques pateixen un fort despoblament i desarrelament, i això ho hem de revertir si volem seguir existint. Aquest és el principal repte que tenim. Per aturar-ho ens cal poder arribar a tots els nuclis de població amb bones condicions i seguretat i poder-hi tenir unes telecomunicacions del segle XXI, arreu, a tots els nuclis de població. Ens cal una nova agenda rural, que ens serveixi de base per a trencar amb el monocultiu turístic i generar nova economia a les nostres comarques. I per últim, cal arrelar el jovent al territori i atreure noves persones, i això només ho podem fer amb el que ja he dit. Hem de ser capaços de ser atractius per a nous models de vida, que es puguin desenvolupar al Pirineu en base a l'equilibri territorial i la sostenibilitat.

Quin és l’objectiu d’ERC en aquestes eleccions?

Guanyar, i podem fer-ho. Tant al Pallars, com a l'Alt Pirineu, com a Catalunya. Però guanyar no és l'objectiu final, és l'eina per l'amnistia, l'autodeterminació i per estar al costat de la gent, com sempre hem fet. I això es fa mitjançant un govern republicà amb unes polítiques molt clares per arribar a fer una República Catalana territorialment equilibrada, ecologista, feminista i socialment justa. Sense oblidar la reconstrucció que necessita el país com a conseqüència de les crisis social, econòmica, sanitària i emocional fruit de la Covid-19. 

Totes les enquestes us donen com a favorits juntament amb el PSC i Junts. Com ho afronteu?

Amb alegria i coratge, però també amb responsabilitat. Per primer cop, des de fa gairebé 90 anys, hi ha la possibilitat real de que Esquerra Republicana guanyi les eleccions al Parlament de Catalunya i que el president sigui d'ERC. Aquest fet és conseqüència de molts anys de feina des de tots els fronts, sense oblidant-nos de ningú i treballant per cada dia ser més. Perquè la repressió que sempre ha atacat a Esquerra Republicana no ha pogut, ni podrà, amb nosaltres.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació