Dijous, 18 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

La CUP exigeix el tancament de l'acadèmia de Talarn i proposa albergar-hi la Universitat del Pirineu

Des de Tremp, la formació ha defensat una República Catalana antimilitarista, cooperativa i solidària internacionalment

Redacció 8 de febrer de 2021 a les 16:45
Pellicer i Ndiaye, aquest dilluns a Tremp | CUP
La CUP ha exigit aquest dilluns des de la capital del Pallars Jussà la retirada de l’exèrcit espanyol dels Països Catalans. Això, segons els cupaires, passa per tancar definitivament l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn. L’acte ha estat protagonitzat per Nogay Ndiaye, número dos a la llista per Lleida, i Xavier Pellicer.

Els anticapitalistes han denunciat des del centre històric de Tremp “la tolerància de la militarització de la societat per part d’ERC i Junts, tant a nivell de la Generalitat com a nivell municipal”. Segons la formació, els dos partits “toleren any rere any que els militars facin maniobres dins dels seus límits o que l’exèrcit vagi a les escoles públiques a ensenyar a fer la guerra als més xics”.

També han fet esment en l’increment en un 10% de la despesa militar en els pressupostos de l’estat espanyol pel 2021, aprovats en plena pandèmia, per part del govern “més progressista de la història” i amb el suport d’ERC i En Comú Podem.

La CUP proposa la desmilitarització i defensa la cultura de la pau, motiu pel qual ha demanat l’expropiació de totes les instal·lacions militars dels Països Catalans per reconvertir-les en equipaments que puguin oferir oportunitats reals al territori. En el cas de Talarn, els cupaires proposen albergar-hi la Universitat del Pirineu, “una eina bàsica per teixir la unitat territorial del Pirineu”.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. En el cas de la CUP, la trempolina Clara Barbal ocupa la tercera posició de la llista a la circumscripció de Lleida. Com a suplent, els cupaires compten amb Pere Bàscones, exregidor de l’Ajuntament de Sort.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació