Dimarts, 23 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

Tremosa reivindica l'esport com una eina per promoure un turisme desestacionalitzat al Pirineu

El cap de llista de Junts a Lleida ha alertat que "segons qui governi Catalunya, poden venir quatre anys de zero euros al Pirineu"

Redacció 8 de febrer de 2021 a les 09:33
Acte de Junts aquest dissabte a La Lira de Tremp | Junts
El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha visitat aquest diumenge el Pallars, des d’on ha donat a conèixer les propostes del partit en termes de turisme i esports de muntanya. En un acte electoral a La Lira de Tremp, Tremosa ha anat acompanyat, entre d’altres, dels membres pallaresos de la candidatura, Jeannine Abella i Quim Delgado. L’esdeveniment també ha comptat amb desconnexions des de diferents punts de tot el país i també amb la participació de Carles Puigdemont des de Bèlgica. 

Després de reunir-se amb l’empresariat de la Pobla de Segur, Tremosa ha reivindicat els grans atractius naturals, culturals, gastronòmics i esportius que té el territori, i s'ha compromès a posicionar-lo com a destinació turística i esportiva. Pel candidat de Junts, cal posar totes les eines per innovar i digitalitzar un sector turístic que, a parer seu, ha de tenir un creixement responsable i sostenible sense deixar de banda la seva competitivitat.

Tremosa ha reivindicat la necessitat de promoure un turisme que no estigui centrat en només alguns mesos de l'any, i s'ha compromès a posar totes les eines per desestacionalitzar-lo. En aquest sentit, ha posat en valor les possibilitats que ofereix el ràfting a la Noguera Ribagorçana i Pallaresa, amb 270 dies de sol que permeten practicar-lo d'abril a octubre.

El cap de llista de Junts també s'ha mostrat orgullós, com a conseller d'Empresa, d'haver dotat l'estació d'Espot amb 7 milions d’euros per fer-hi un telecadira nou. Tremosa ha posat aquest cas i el de l’estació ribagorçana de Boí Taüll com a exemples que cal invertir al Pirineu. Un fet que, segons ha alertat, "hi ha partits de l'oposició que no tenen tan clar, i es neguen a invertir en aquestes terres". D'aquesta manera, ha alertat que "segons qui governi Catalunya, poden venir quatre anys de zero euros al Pirineu”.

En boca del número 3 de la candidatura i alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el partit de Carles Puigdemont ha reivindicat els Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona 2030 com "els primers jocs olímpics sostenibles i ecològics que situaran el Pirineu al mapa i en què tornarem a demostrar al món que les coses es poden fer diferents des de Catalunya, que som punters en fer les coses millors". 

El compromís amb la fibra òptica

L'equip de Junts s'ha compromès també a fer arribar la fibra òptica a tots els pobles de Catalunya, i especialment al Pont de Suert, l'única de tot el país que encara no disposa d'aquesta connexió. Tremosa ha atribuït la manca de connexions en aquest territori al fet que les dos carreteres que hi arriben són de titularitat estatal. "Fa gairebé nou mesos que el ministre espanyol de Transports té una carta sobre la taula demanant permís, i encara no l'ha signat", ha explicat Tremosa.

Les infraestructures, pilar de la cohesió territorial

Prèviament, Tremosa ha fet un trajecte en tren entre Balaguer i la Pobla de Segur acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de membres de la candidatura. Durant el viatge, Tremosa ha pogut constatar el funcionament d'una infraestructura "que Renfe volia tancar i que s'ha pogut recuperar gràcies al lideratge de Junts", que hi ha aconseguit destinar una inversió de 85 milions d'euros en els darrers anys.

Per la seva banda, el conseller Damià Calvet, durant la seva visita al Pirineu de Lleida, s'ha mostrat crític amb un Estat "que el que fa és negligir les seves responsabilitats" i ha posat com a exemple l'estat de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal o a la zona de Xerallo. "És per això que volem la independència, perquè volem gestionar tots els nostres recursos”, ha dit Calvet.
 

Tremosa ha visitat aquest dissabte el congost de Mont-rebei. Foto: Junts


Tremosa visita Mont-rebei

El dia abans, Ramon Tremosa, havia visitat el congost de Mont-rebei, des d’on ha reivindicat les terres de Ponent, el Pirineu i l'Aran com "una de les millors destinacions turístiques del món" i també com un motor de l'economia sostenible i de la distribució territorial equilibrada. Tremosa ha definit el congost com "el gran cañón català".

Tremosa ha posat el congost de Mont-rebei com a exemple que cal assegurar la protecció de la natura, ja que, segons ha explicat, "és un entorn fràgil que en poc més de 10 anys ha passat de ser totalment desconegut a rebre visitants de molts països". Tremosa ha posat en relleu la necessitat de regular l'ús d'aquest espai a través d'un gran acord entre l'administració estatal, la catalana i l'aragonesa en col·laboració amb els ajuntaments i consells comarcals implicats per poder fer un pla d'usos de l'espai natural per a protegir la biodiversitat i el paisatge.

En aquest sentit, ha posat com a exemple de la manca de regulació el fet que la llei aragonesa deixa accedir a l'embassament amb tota mena de vehicles mentre que la catalana prohibeix els de benzina. El cap de llista de Junts ha recorregut l'embassament de Canelles en una barca elèctrica fins a arribar al congost, on ha pogut ser testimoni dels greus danys que va provocar l'esllavissada que hi va haver al novembre, i que va obligar a tancar l'accés a un camí pel qual cada any passen unes 100.000 persones i n'ha defensat l'arranjament "urgent".


Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A Junts per Catalunya, Jeannine Abella i Imma Gallardo, cap de llista a Sort, figuren a la llista del partit a la circumscripció de Lleida amb els números 6 i 8, per aquest ordre. Com a suplent, la formació compta amb Quim Delgado.

Jeannine Abella és, de fet, una dels candidates pallareses que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. La isonenca en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació