Dimecres, 24 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

El PSC proposa més recursos i lleis adaptades a la realitat del món rural

Els socialistes aposten per crear un catàleg de municipis de menys de 6.000 habitants que reculli les característiques dels serveis bàsics i comunicacions

Redacció 30 de gener de 2021 a les 12:02
Acte d’inici de campanya del PSC a Lleida | PSC
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha iniciat la campanya electoral amb un acte amb quatre mítings simultanis a les quatre capitals de demarcació catalanes, entre les quals Lleida. El candidat a la presidència de Catalunya, Salvador Illa, s'ha reivindicat com a "canvi real" per acabar amb les "idees falses" que creu que ha generat el Govern de JxCat i ERC, en referència al procés sobiranista. Illa ha qualificat de "desgavell" l'escenari que deixa un executiu que "no està a l'altura”. 

A Lleida, el cap de llista, Òscar Ordeig, ha afirmat que la demarcació “serà decisiva pel canvi que necessita Catalunya”. En l’acte d’inici de la campanya, Ordeig ha explicat que “els pobles petits i el món rural necessiten lleis i recursos per al seu desenvolupament econòmic i social, de manera que tota acció de govern ampliï la seva mirada al territori”. El socialista ha apuntat que els pobles petits “es topen amb lleis i regulacions adverses que frenen i inclús fan retrocedir les necessitats econòmiques i socials que tenen”.

Així, ha explicat, “el primer que cal fer és conèixer la realitat i identificar les urgències”. Per aquest motiu, el PSC proposa un catàleg de municipis de menys de 6.000 habitants que reculli les característiques dels serveis bàsics i comunicacions, tant existents com necessàries. Això permetria “adaptar la prestació de serveis i garantir els principis d’oportunitats i eficiència”, segons Ordeig.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. Al PSC, la cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tremp, Sílvia Romero, ocupa la tercera posició de la llista a la circumscripció de Lleida. Els socialistes també compten amb el cap de l’executiu comarcal al Pallars Sobirà, Xavier Ribera, com a suplent.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació