Divendres, 26 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

Junts per Catalunya proposa una nova Llei de Muntanya per «donar veu» al Pirineu

El foment del teletreball i del retorn dels joves amb formació són alguns dels punts que la formació independentista també té al seu programa

Redacció 30 de gener de 2021 a les 11:29
Junts ha iniciat la campanya, entre d’altres indrets, a Tremp | Junts
Junts per Catalunya (JxCat) es presenta per primera vegada a les eleccions com a partit polític autònom, ja deslligat del suport logístic del PDECat, i ho fa sota el lideratge del tàndem de dirigents amb més carisma de la formació: Carles Puigdemont, cap de cartell simbòlic, i Laura Borràs, candidata a la presidència de la Generalitat.

L'arrencada de campanya s'ha fet en un plató de televisió i amb un alt component telemàtic, tenint en compte les restriccions vigents a Catalunya. Hi han participat, també, els candidats territorials, entre els quals el de Lleida, Ramon Tremosa. El missatge de tots ells, unànime: "Laura Borràs serà la primera presidenta de la història de la Generalitat". Si ho és, vol fer-ho al capdavant d'un Govern "fort" que "millori" la gestió de la pandèmia.

El missatge no és casual, tenint en compte que Junts forma part de l'actual executiu. "Hem de ser sincers, sabem que no tot s'ha fet bé", ha remarcat la candidata, que ha fet una crida a la participació -"les urnes no ens fan por"- i ha focalitzat els atacs en el candidat del PSC, Salvador Illa.

Una nova Llei de Muntanya per fer partícip el Pirineu

Quant al Pirineu, la formació que lidera Carles Puigdemont basa el seu discurs en la necessitat de fer efectiva una nova Llei de Muntanya com a eina de desenvolupament del Pirineu i l'Aran “que doni veu al Pirineu” i que el faci “partícip” de les decisions que es prenguin des de les institucions. El foment del teletreball i del retorn dels joves amb formació generant “oportunitats i ocupació de qualitat” són alguns dels punts que la formació independentista també té al seu programa.

Junts per Catalunya es compromet també a executar la millora del port de Comiols i a vetllar perquè les carreteres N-230 i N-260 siguin “veritables eixos de comunicació intercomarcals”. El partit també es conjura per corregir el dèficit d’especialitats mèdiques als CAP i als hospitals comarcals pirinencs i de l’Aran, així com a incrementar les beques als estudiants pirinencs que s’han de desplaçar un cop finalitzat l’ensenyament obligatori. En aquest sentit, Junts treballarà per la integració tarifària del transport públic del Pirineu per aconseguir una rebaixa important del preu del bitllet. 

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A Junts per Catalunya, Jeannine Abella i Imma Gallardo, cap de llista a Sort, figuren a la llista del partit a la circumscripció de Lleida amb els números 6 i 8, per aquest ordre. Com a suplent, la formació compta amb Quim Delgado.

Jeannine Abella és, de fet, una dels candidates pallareses que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. La isonenca en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació