Dijous, 25 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

ERC aposta per revertir el despoblament al Pirineu i s'erigeix en el vot «útil» per reconstruir el país

Situa l'accent en la gestió i en un camí inclusiu cap a la República que trobi sentit en la millora del dia a dia de la ciutadania

Redacció 29 de gener de 2021 a les 11:41
Marta Vilalta encapçala la formació republicana a la demarcació de Lleida | Marc Puig
La regional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Alt Pirineu i l’Aran ha presentat telemàticament els candidats pirinencs de la seva llista. Després de la presentació de la candidatura d’ERC a la demarcació de Lleida, la formació va presentar diumenge els candidats de les seves comarques a les llistes de Lleida i Girona. Aquest dijous, a més, ha iniciat la campanya electoral amb una conversa entre Meritxell Serret, Francesc Viaplana i el pallarès Antoni Flores. 

Flores, que és el número 4 de la llista d’ERC a la circumscripció de Lleida, ha indicat que el seu és el partit “de les vegueries”, recordant que ERC les va recuperar l’any 1936 amb la Generalitat Republicana i que l'any 2010 va impulsar l’aprovació de la Llei de vegueries. El trempolí té una visió intrínseca de la defensa del Pirineu: “Per aconseguir igualtat d’oportunitats i un equilibri territorial real, cal disposar de bones infraestructures i que els accessos als nuclis de població tinguin unes condicions dignes”, ha it.

Des de Bèlgica, Serret ha assegurat que vol seguir treballant pel Pirineu per ser útil. "Cal assegurar el relleu generacional, el jovent ha de poder desenvolupar el seu projecte a l'Alt Pirineu i l’Aran”, ha afirmat. Per Serret, “la Via Amplia també és en clau territorial, tothom ha de poder desenvolupar-se, visqui on visqui”. La formació republicana aposta per treballar i revertir, entre d'altres aspectes, el despoblament de les zones rurals de Catalunya. 

ERC ha arrencat la cursa del 14-F reivindicant-se com l'"opció útil" per reconstruir el país en una crisi sense precedents i fer-ho des d'una presidència d'esquerres i independentista. Situa l'accent en la gestió i en un camí inclusiu cap a la República que trobi sentit en la millora del dia a dia de la ciutadania.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A ERC, el tinent d'alcalde de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, anirà de número 4 a la circumscripció de Lleida. Com a suplents, també formen part de la llista Maleni Barbero, Roger Palacín i Anna Ollé.

Antoni Flores és, de fet, un dels candidats pallaresos que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. El trempolí en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació