Dissabte, 18 de maig de 2024

El trempolí Marc Vilanova aconsegueix un meritori 11è lloc a la Vuelta a Navarra

Uns 120 ciclistes participen en aquesta prova, catalogada dins el rànquing nacional, que es va disputar el passat cap de setmana sota unes condicions meteorològiques molt dures

Pallars Digital 4 de juny de 2013 a les 09:31
El ciclista de Tremp, Marc Vilanova (Team Coluer-Camp Clar), ha participat aquest cap de setmana a la Vuelta a Navarra i ho ha fet obtenint un meritori 11è lloc. La prova, que aquest any ha rebaixat el número d'etapes de cinc a dos per problemes econòmics, s'ha disputat sota unes condicions climatològiques molt dures, amb pluja, fort vent i temperatures baixes tots dos dies.

La jornada del dissabte, de 148 quilòmetres i 5 ports de muntanya, va marcar el desenvolupament de la volta. Als primers 3 quilòmetres ja es va formar una escapada. Vilanova s'hi va unir i va fer treball d'equip per l'altre home fort, Fran Gironés. A falta de 30 quilòmetres per la línia de meta, Antonio Molina, del Caja Rural, es va escapar en solitari, trencant la carrera. Marc Vilanova va acusar el desgast de la jornada i va ser neutralitzat per un grupet de ciclistes que venia més fresc des del darrera. El de Tremp va perdre uns 40 segons que resultarien decisius per la classificació final.

La segona etapa, de 146 quilòmetres i disputada el diumenge sota una pluja i un fred més propis de l'hivern, va ser molt més vistosa. L'equip del líder, el Caja Rural, es va posar a tirar a davant durant tota la jornada per tal d'aconseguir la victòria. Tres corredors escapats van formar el cap de cursa, que ja no deixarien fins el final. Vilanova va arribar per darrera dins un grup format per 14 ciclistes i en l'sprint final, va quedar segon d'aquest grup.

A la classificació general, Marc Vilanova va acabar 11è a només 40 segons del podi i amb el mateix temps que el 10è classificat. Pel ciclista és un bon resultat, però assegura que li queda "un mal sabor de boca" pel fet d'haver gastat bona part de les seves opcions el primer dia en l'escapada.

El proper objectiu del ciclista pallarès serà aquest cap de setmana que ve al Campionat de Catalunya de ruta, que es disputa el diumenge a La Canonja (Tarragona). La prova consta de 145 quilòmetres de distància i l'últim port de muntanya es corona a 40 quilòmetres de meta. Aquest fet pot fer pensar en una carrera igualada i disputada fins el final, que es pot decidir en l'sprint. Marc Vilanova confia en obtenir un bon resultat i aprofitar "el bon moment de forma tant meu com dels meus companys".