Divendres, 26 d'abril de 2024
internet

Gavet de la Conca ofereix wifi gratuït als veïns dels vuit nuclis del municipi

Sort, Alins i Farrera són els altres municipis pallaresos que també s’han beneficiat de la 4a edició del programa europeu 'Wifi4EU'

Redacció 21 de gener de 2021 a les 11:26
Façana de l’Ajuntament de Gavet de la Conca | Ajuntament de Gavet de la Conca
L’Ajuntament de Gavet de la Conca ofereix des d’aquesta setmana un servei de wifi gratuït en diferents punts del municipi. El pallarès és un dels 17 municipis catalans que s’han beneficiat de la 4a edició del programa europeu Wifi4EU, que atorga 15.000 euros als consistoris per instal·lar xarxes wifi gratuïtes en espais públics com ara els edificis municipals, biblioteques públiques, museus, parcs o places.

L'empresa adjudicatària Wicat ja ha ultimat la instal·lació dels punts wifi gratuïts repartits entre el municipi. En total són vuit i estan ubicats als nuclis d'Aransís, Fontsagrada, Gavet de la Conca, Sant Serni, Sant Cristòfol de la Vall, Sant Martí de Barcedana, Sant Miquel de la Vall i Sant Salvador de Toló. En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Gavet de la Conca, Xavier Badia, considera que és “fonamental" fer arribar Internet a tot el municipi per lluitar contra el despoblament i l'escletxa digital. 

El projecte s'ha finançat gràcies a la iniciativa europea Wifi4EU, a través de la qual, la Comissió Europea busca oferir wifi lliure als ciutadans i visitants en espais públics. L’objectiu de tot plegat és el de facilitar la connexió a internet dels ciutadans en els principals centres de la vida pública.

Sort, Farrera i Alins, els altres beneficiats

Gavet de la Conca no ha estat l’únic municipi pallarès que s’ha beneficiat d’aquest ajut de la Unió Europea. El 4t programa Wifi4EU també ha atorgat ajuts als ajuntaments de Farrera, Alins i Sort, que tal com vam explicar fa una setmana, ja dona servei en diferents zones de la capital i també als nuclis de Seurí, Llessui i Altron.

Altres municipis pallaresos que en anteriors edicions ja han aconseguit fons europeus per fomentar punts de connexió wifi gratuïts gràcies a la iniciativa europea Wifi4EU son Llavorsí, Lladorrela Pobla de Segur, Esterri d’Àneu i Tírvia. En el conjunt de Catalunya són 174 els municipis que s'han beneficiat d'aquests abonaments en les quatre convocatòries que hi ha hagut fins al moment.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació