Dissabte, 20 d'abril de 2024
Infraestructures

Llavorsí i Lladorre tindran wifi gratuït en espais públics

S’uneixen a la Pobla de Segur, Esterri d’Àneu i Tírvia i disposaran de fons europeus perquè l’empresa que contractin instal·li punts d’accés a Internet

Redacció 17 de maig de 2019 a les 10:57
Una persona consultant el seu telèfon mòbil | Adrià Costa
Llavorsí i Lladorre es beneficiaran de fons europeus per instal·lar punts gratuïts d’accés wifi en espais públics. La Comissió Europea ha publicat el resultat de la segona convocatòria de propostes WiFi4EU, que beneficia cent municipis catalans. Aquests se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la primera edició,entre els quals hi figuren els municipis de la Pobla de Segur, Esterri d’Àneu i Tírvia.

Cadascun d’aquests municipis rebrà un ajut de 15.000 euros per poder instal·lar Internet en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. El pressupost total d'aquesta convocatòria és de 51 milions d'euros i s'han rebut sol·licituds de tots els països que participen en el programa, és a dir, els estats membres de la UE, Islàndia i Noruega. 

Abans no acabi el 2020 es publicaran dos convocatòries més, una d'elles aquest mateix any. La iniciativa WiFi4EU forma part de l'ambiciosa revisió de la normativa de la UE sobre telecomunicacions, que inclourà més mesures per impulsar la competitivitat d'Europa i respondre a les creixents necessitats de connectivitat dels europeus. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació