Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars Jussà homenatja les víctimes de la Covid-19 de la comarca

En un acte institucional que ha reunit els alcaldes i alcaldesses, el president comarcal i la delegada del Govern

Redacció 21 de gener de 2021 a les 10:02
L’acte s’ha celebrat a l’Epicentre de Tremp i ha reunit tots els alcaldes de la comarca | CCPJ
El Pallars Jussà ha celebrat aquest dimecres un acte institucional de dol per les víctimes de la Covid-19 en què hi ha assistit els alcaldes i les alcaldesses de la comarca, així com la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. En representació del Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat convocant de l’acte, hi ha assistit el president, Josep Maria Mullol, els dos vicepresidents d’aquesta mateixa institució, Antoni Flores i Martí Cardona, així com el cap de l’oposició, Jaume Catalan. 

També hi han participat representants de les tres residències de gent gran de la comarca, Nostra Senyora de Ribera i Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i la Fundació Fiella de Tremp.

L’acte ha començat amb una interpretació musical per part de Lluís Roy, professor de l’Escola Municipal de Música de Tremp. A continuació, el president comarcal i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, han llegit una declaració institucional de dol de les alcaldesses i els alcaldes del Pallars Jussà per les víctimes de la Covid-19, que es pot llegir íntegre en aquest enllaç o sota aquestes línies. L’acte ha clos amb un minut de silenci dedicat a les víctimes pallareses de la pandèmia.


Una reacció “admirable” de la societat pallaresa

En la declaració institucional, els alcaldes i alcaldesses han expressat la “profunda tristesa” per les víctimes de la pandèmia, que asseguren, ha suposat "una desgràcia extraordinària en la nostra història” i ha provocat “commoció” entre la societat pallaresa, especialment per la incidència entre la gent gran.

L’escrit recorda també la reacció de la societat pallaresa, que qualifiquen d’"admirable i exemple de responsabilitat, esforç i unitat, des de les persones més exposades en la lluita contra el virus fins a les empreses i els professionals que han garantit el funcionament dels serveis públics essencials”. 

Per últim, es reconeix "la tasca de les persones que han ajudat a mitigar els efectes de la Covid-19 i que hi continuen treballant intensament, però molt especialment a tots els que van treballar, treballen i treballaran a les residències de la gent gran atenent les nostres padrines i padrins”. En aquest sentit, els alcaldes asseguren que les institucions locals "no som indiferents als fets ocorreguts i en farem un seguiment transparent i rigorós".

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació