Dijous, 25 d'abril de 2024
educació

​El 19è Pla Comarcal JussàEducació reuneix més de 160 activitats

Destinades a tot l'alumnat dels 18 centres educatius del Pallars Jussà amb 40 institucions i organitzacions implicades

Redacció 19 de gener de 2021 a les 11:18
Imatge de la presentació virtual del pla d’enguany | JussàEducació
El nou pla comarcal JussàEducació, presentat telemàticament el passat mes de desembre, compta en la seva 19a edició amb més de 160 activitats per a l'alumnat, per al professorat i per a la comunitat educativa de la comarca, amb ofertes finançades pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, ajuntaments, institucions públiques, organitzacions i entitats. Malgrat la pandèmia, l'oferta de recursos i activitats adreçades a alumnat s'ha ampliat i adaptat. 

JussàEducació és una eina didàctica de suport als centres educatius i a l'alumnat que connecta l'escola, l'aprenentatge i el territori. El pla va començar l'any 2002 oferint una dotzena d'activitats amb l'objectiu de promoure el coneixement del patrimoni cultural i natural de la comarca entre l'alumnat dels centres educatius.

Aquest curs destaquen com a novetats el Passaport Edunauta, un projecte d'ampliació d'oportunitats educatives i d'acreditació dels aprenentatges fora de l'escola per a infants de 3 a 12 anys, que catalitza i connecta tota la potència educativa d'un territori. També destaca la I Jornada virtual de Biblioteca Pública i Centres Educatius de l'Alta Ribagorça i dels Pallars, que va oferir al professorat estratègies i recursos per a la dinamització de la lectura i va insistir a iniciar una línia de cooperació entre biblioteca pública, escola i professorat.

Cal fer esment també de l'oferta de maletes de ciència i tecnologia, dels tallers adreçats als professors i als alumnes o la maleta pedagògica Digues la teva, amb recursos diversos per treballar l'oralitat a l’aula. En la situació de pandèmia s'ha intentat, també, donar resposta a les necessitats del professorat i, en aquest sentit, s'han ofert eines i formacions diverses, com les vinculades a la gestió d'emocions. 

Per últim, es manté l'oferta àmplia d'activitats de coneixement de la comarca: les visites als museus, als equipaments i viles i als conjunts arquitectònics; i els projectes d'emprenedoria, de llengua, i de recerca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació