Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

Educació diu ara que les sortides fora del municipi estan «restringides» i atura l’«Esport Blanc Escolar»

Des de la Secretaria General de l'Esport afirmen que hi ha un acord amb el Departament per dur a terme aquest programa

Redacció 16 de gener de 2021 a les 09:05
Alumnes practicant l'esquí nòrdic en el marc del programa Esport Blanc Escolar | ACN
El Departament d'Educació ha informat aquest divendres al vespre que les sortides escolars fora del municipi estan "restringides" ara per ara, "fins a una nova resolució que en contempli les condicions". Això afectaria el desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar, que segons la Secretaria General de l’Esport, ha d'arrencar el pròxim dimarts després d'haver-ho acordat, han assegurat, amb aquesta conselleria.


De fet, des de l'àrea d'Esports del Govern ja se n'havia informat d'aquesta decisió als diversos Consells Esportius, els quals gestionen aquesta activitat. Des d'Educació asseguren que estan treballant amb Salut "per valorar la possibilitat d'autoritzar" aquest tipus de sortides "en el moment que les condicions de la Covid-19 ho permetin".

En un comunicat d'Educació enviat a les escoles, el departament ha volgut desmentir les informacions que apuntaven que aquest divendres es farien arribar "noves instruccions" sobre activitats que impliquen mobilitat fora del municipi.

A més, han afegit que l'actual confinament té com a objectiu restringir els desplaçaments i que la seva intenció és que, quan en un futur s'autoritzin les sortides curriculars en horari lectiu, aquestes no impliquin pernoctació i es garanteixin els grups estables de convivència d'acord amb el Pla Sectorial del curs 2020-21.

2.600 alumnes de tot el país

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

L’activitat va néixer el curs 2013-14 i es realitza en horari lectiu durant vuit sessions, que es divideixen en tres dies d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. En la seva setena edició, l’any passat hi van participar un total de 2.688 alumnes d’una seixantena d'escoles de nou comarques pirinenques, entre les quals el Pallars Jussà i Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació