17 d'abril de 2024
esquí

El Govern autoritza l’inici del programa «Esport Blanc Escolar» a partir de la setmana que ve

Aquesta decisió permetrà a les estacions d’esquí augmentar la seva activitat i poder rebre esquiadors més enllà dels habitants del propi municipi

Jordi Ubach Llorens 15 de gener de 2021 a les 11:19
Un grup de nens i nenes amb el seu monitor, en imatge d'arxiu | ACN
El Govern de la Generalitat ha autoritzat, a partir del proper dimarts i vuit dies més tard del previst, la realització del programa Esport Blanc Escolar a les comarques del Pirineu, encara que les activitats es realitzin fora del municipi. Aquesta decisió permetrà a les estacions d’esquí augmentar la seva activitat i poder rebre esquiadors més enllà dels habitants del propi municipi.

El Departament d’Educació té previst informar avui a tots els centres educatius afectats que podran dur a terme sortides i altres activitats lectives en horari lectiu, fora del centre, encara que es realitzin fora del municipi, sempre que no impliqui pernoctació i que es garanteixin els grups estables de convivència, d'acord amb el Pla Sectorial del curs 2020-21. 

Segons les dades facilitades des de la Secretaria General de l'Esport, enguany participaran al programa d'Esport Blanc Escolar un total de 1.936 alumnes de 49 centres educatius de nou comarques pirinenques. De tots ells, 226 són alumnes de quatre escoles del Pallars Jussà i 139 de tres centres del Pallars Sobirà. La xifra global és inferior a la de 2020, donat que algunes escoles han decidit no participar en el programa aquest curs.

El president de l'Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Actell), el pallarès Joan Ubach, ha deixat clar que les sessions d’aquesta setmana que s’han perdut es recuperaran, ja que cada any deixen alguns dies disponibles per si les condicions meteorològiques o qualsevol altra causa sobrevinguda impedeixen fer l’activitat en condicions.

Ubach ha volgut posar en valor la generació d'activitat econòmica que hi ha al darrere de l'Esport Blanc Escolar, tant en el sector de les escoles d'esquí i lloguer de material com en el del transport, entre d'altres. Per aquest motiu, ha valorat positivament la posada en marxa del programa tenint en compte, segons ha dit, que durant aquests dies ja s'havia permès la realització d'activitats d'esquí als alumnes de cicles formatius de l'àmbit esportiu.

L’anunci arriba només un dia després que el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, mostrés el seu convenciment que el programa Esport Blanc Escolar es pogués realitzar “a finals de mes”, coincidint amb un possible relaxament de les restriccions de mobilitat contra la Covid-19.

El conseller ha assegurat que les estacions d'esquí segueixen obertes -tot i que el públic potencial d'aquests dies és molt reduït- per mantenir els llocs de treball, per seguir amb el funcionament ordinari de les estacions i per no passar un any "en blanc”. Tremosa ha recordat que aquesta temporada "és excepcional" i que la prioritat del Govern ha estat "salvar les empreses i les estacions d'esquí". 

2.600 alumnes de tot el país

Emmarcat en el Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

L’activitat va néixer el curs 2013-14 i es realitza en horari lectiu durant vuit sessions, que es divideixen en tres dies d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu. En la seva setena edició, l’any passat hi van participar un total de 2.688 alumnes d’una seixantena d'escoles de nou comarques pirinenques, entre les quals el Pallars Jussà i Sobirà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació