Divendres, 19 d'abril de 2024
TEMPORAL

Es reprèn parcialment el transport escolar al Pallars Jussà

Una màquina retira la neu de l’accés a Mencui, on els veïns estaven aïllats des de dissabte

Jordi Ubach Llorens 12 de gener de 2021 a les 10:39
Una màquina retirant la neu del camí que dona accés al poble de Mencui | Ajuntament de Soriguera
El transport escolar s’ha reprès parcialment aquest matí al Pallars Jussà, l’endemà que s’hagués hagut de suspendre a causa dels importants gruixos de neu que va deixar a la comarca el temporal Filomena. Així, aquest dimarts 16 de les 25 rutes de transport del Pallars Jussà han pogut realitzar el seu trajecte, 5 ho han fet parcialment i 4 encara no han pogut.

En total, doncs, 286 alumnes han pogut tornar avui a l’escola amb un dia de retard, mentre que una quarantena s’han hagut de quedar novament a casa a l’espera de poder arribar al seu centre educatiu demà dimecres. 

Reobert l’accés a Mencui

Mentrestant, els 15 veïns de Mencui aïllats des de dissabte per la neu i el mal estat de l’accés ja no estan incomunicats. Una màquina va poder arribar ahir a la tarda a la població retirant la gran quantitat de neu que hi havia a la carretera, segons ha informat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Malgrat això, el pas encara no és del tot segur i s’hi ha de circular amb precaució, ja que els últims 5,5 quilòmetres s’han de recórrer en una pista forestal sense asfaltar que ha quedat literalment congelada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació