Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

​Els alcaldes i presidents del Pallars demanen al Govern que la mobilitat sigui comarcal

Reclamen que si no es modifica el confinament municipal s'informi de quins recursos es destinaran al Pallars per tal de pal·liar els seus efectes

Jordi Ubach Llorens 7 de gener de 2021 a les 09:05
El confinament municipal amenaça zones com el Pallars | Adrià Costa
Els alcaldes i presidents del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà han demanat al Govern de la Generalitat que modifiqui l’abast del confinament municipal -que entra en vigor aquest dijous- a comarcal. En una carta signada pels dos presidents comarcals, Josep Maria Mullol i Carles Isus, sol·liciten al Govern que, si la mesures continuen, informi de quins recursos destinarà al Pallars per tal de pal·liar el seu efecte. Isus i Mullol van convocar dilluns als corresponents Consells d’Alcaldes per fer aquesta petició.


A la carta, adreçada al vicepresident Pere Aragonès i a la consellera de la Presidència Meritxell Budó, s’exposa que les comarques pallareses ocupen un total de 2.723 km2, amb 234 nuclis de població i 29 municipis, que compten amb aproximadament uns 22.000 habitants, dels quals el 50% viuen en tres grans poblacions. Aquesta realitat, defensen, comporta que molts habitants “necessitin desplaçar-se a un altre municipi per rebre la major part dels serveis bàsics”, ubicats a la capital de la comarca, en un municipi que no és el seu. 

Els consells comarcals pallaresos al·leguen que el confinament municipal “agreujarà la precarietat econòmica i social que estem patint”. Els alcaldes van fins i tot una mica més enllà i demanen que la mobilitat sigui permesa “a nivell dels dos Pallars”. Malgrat reconèixer que la situació sanitària global a Catalunya “no és bona” i que “cal prendre mesures”, defensen que el risc de rebrot als municipis pallaresos és molt baix en la majoria dels casos.

Per últim, a la carta signada per Mullol i Isus, els consells comarcals pallaresos s’ofereixen com a “comarques pilot” per dur a terme “una vacunació massiva” entre la població.

 Consulta aquí la carta enviada al Govern de la Generalitat


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació