Dijous, 25 d'abril de 2024
contingut patrocinat

7 propostes de circ per aquest Nadal

Tots els espectacles circenses que no us podeu perdre en aquestes dates assenyalades

Gina Duran Oliu 24 de desembre de 2020 a les 17:17
El circ serà el protagonista del Nadal | Departament de Cultura

El circ serà el protagonista del Nadal. Foto: Departament de Cultura


Aquest Nadal tenim propostes de circ d’allò més especials i variades. I en tenim per tots els gustos i per a tot Catalunya. Comencem!

El Mercat de les Flors presenta la programació Circ d’Ara Mateix 

Circ d’Ara Mateix és una programació de circ internacional, amb mirades i llenguatges contemporanis, organitzada pel Mercat de les Flors. Un total de 6 propostes d’espectacles permetran al públic de gaudir, pensar i transportar-se a universos singulars. El circ és un espai social per compartir, acostar-nos i dialogar amb el que és diferent. En aquesta edició del Circ d’Ara Mateix descobrireu artistes interessants, amb mirades i propostes diverses, on espectacles de gran i petit format seran representats en sala, en carpa o en altres espais. 

Algunes de les propostes són: Flou Papagayo de MuMusic Circus, un espectacle pluridisciplinari on el circ i la música en directe són les eines dels tres personatges que utilitzaran per emprendre junts un viatge delirant i ple d’emocions. El 26, 27 i 28 de desembre, a la sala BP. Hurt me tender de CirkVost, un espectacle d’acrobàcies aèries, enèrgic i vibrant que té lloc en un enorme envelat vermell. Del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, a l’Envelat Plaça Margarida Xirgu. O ...i les idees volen d’Animal Religion, una peça fresca on pocs objectes tenen molt de protagonisme i petites troballes creixen fins a esdevenir escenes fantàstiques i plenes de complicitat amb el públic. Del 2 al 5 de gener a la sala BP. Podeu consultar la resta d’espectacles aquí

L’Ateneu Popular 9 Barris inaugura el Circ d’Hivern 2020

Aquest any s’han complert 25 anys del primer Circ d’Hivern, i des de l’Ateneu han presentat Fins i tot la foscor, un espectacle dirigit per Philine Dahlmann i Eva Ordoñez, integrants de la companyia My!Laika, i que tindrà lloc del 19 de desembre al 24 de gener. Fins i tot la foscor vol recrear un univers eclèctic ambientat en diferents èpoques de la història de la humanitat fins al segle XX. “Un viatge a través de la cultura Occidental, de la religió, la moral, les creences i els comportaments de les persones”, ens explica Philine Dahlmann. És un espectacle de circ contemporani immensament visual, amb imatges, text, música i acrobàcies. Sis artistes circenses l’han portat a escena a través del ball, la contorsió, el trapezi, la música i la corda volant. Des d’aquí podeu comprar les entrades. 

A Girona, el Gran Circ de Nadal 

El Gran Circ de Nadal de Girona celebra la seva 7a edició amb l’espectacle Adrenalina, més enllà dels límits! Una creació firmada per Circus Arts Foundation i que té lloc al Pavelló de Fontajau. Com cada any, podrem gaudir d’uns números circenses increïbles, fets per artistes d’arreu del món i premiats en els millors festivals. 25 artistes internacionals et faran gaudir de les seves atraccions: motoristes kamikazes dins del globus de la mort, acrobàcies arriscades aèries, trapezistes temeraris, llançadors de ganivets, mags que et sorprendran i malabaristes de rècord Guinness. I tot això, del 25 al 29 de desembre. Aquí pots comprar les entrades.


Los Galindos, a Sant Celoni, amb l’espectacle UduL

UduL és un espectacle de Los Galindos que cerca i redescobreix les capacitats corporals i la confrontació amb un mateix. Silvia Capell, Sergio Gonzalez, Bet Garrell i Marcel Escolano, protagonistes de UduL, recreen una sèrie de seqüències on apareixen situacions que porten a vendre’s a qualsevol preu per seguir existint. Uns paisatges que conviuen amb la falsa cortesia, l’ego, la crueltat i la por. L’espectacle es realitza dins una iurta, un habitatge mòbil i circular, propi dels nòmades de Mongòlia i Kazakhstan, amb una estructura de fusta i cobert de feltre. A Los Galindos, aquest espai els permet crear una escenografia en forma de carpa, on el públic està distribuït en 360 graus al voltant de la pista circular on succeeix l’acció. UduL es pot veure del 27 de desembre al 4 de gener a la plaça de la Biblioteca de Sant Celoni. Aquí podeu comprar les entrades. 

El TNC Petit presenta Ex-libris

Ex-libris és un espectacle de circ contemporani infantil de la Cia Voël que ens parla de la falta de comunicació i de la recerca de moments d’inadvertida felicitat al dia a dia. Una història delicada, on els llibres també són protagonistes, a més de gaudir dels números del quadrant rus, la tècnica de mans a mans, la bola d’equilibri i la música en directe. L’espectacle es pot veure a la Sala Tallers del 23 de desembre al 30 de gener. Pots entrar aquí per comprar les entrades. 

El Circ Raluy Legacy presenta a Barcelona Todo loCura

Todo loCura és un espectacle del Circ Raluy readaptat, innovat i positiu que segueix mantenint l’essència centenària del circ clàssic i autèntic. L’espectacle inclou artistes internacionals i personatges estimats del circ, un show diferent que sorprendrà el públic quan alcin la vista i vegin, a la part més alta de la cúpula, les bogeries dels circenses. També hi haurà la mítica parella de còmics Pietro i Bigotis amb la seva característica relació d’amor-odi. Todo loCura es pot veure al Port Vell de Barcelona del 18 de desembre al 28 de febrer. Aquí pots comprar les entrades. 

Circ català al Pirineu i al Priorat 

Durant tot el mes de desembre arribaran espectacles catalans arreu del territori. Concretament a Bellver de Cerdanya, Ulldemolins, Sort  i Prats de Lluçanès a través Pobles de Circ, un Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). En total es duen a terme 9 espectacles i 3 tallers gràcies a aquest projecte. 

Alguns dels espectacles, com A la fresca, de la cia Anna Confetti, Total Glamour de Los Sullivans, o dels tallers Maria Grau i Piricirkus (Bellver de Cerdanya) i la Nau Arcàdia (Prats de Lluçanès), ja s’han dut a terme aquest desembre. Però encara sou a temps d’assistir a Date una huerta, de la companyia Sonríexnarices a Sort el 27 de desembre al Castell de Comtes de Pallars. El mateix dia també hi ha el taller amb Ntelades al Poliesportiu de Sort, i el 31 de desembre podeu veure Back to classics de Planeta Trampolí també a Sort, al Castell de Comtes de Pallars.

IMPULSA:
 

AMB EL SUPORT:
captura

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació