Dissabte, 20 d'abril de 2024
consum

​Consulta al Pallars Jussà per conèixer els hàbits de consum dels treballadors públics

A partir dels resultats, es posaran en marxa estratègies amb el sector comercial i de serveis amb la finalitat de retenir les compres al territori

Redacció 23 de desembre de 2020 a les 10:13
Imatge d’una acció comercial al centre històric de Tremp | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha iniciat un treball de sensibilització de la compra al comerç del Pallars Jussà, dins del pla de dinamització comercial que lidera el consistori trempolí. La primera acció del treball, en coordinació amb altres ajuntaments de la comarca, consisteix en la realització d’una enquesta als treballadors del sector públic del Pallars Jussà per conèixer l’evasió de despesa cap a altres destinacions de compra i les expectatives d’aquest col·lectiu respecte al comerç local.

El Pallars Jussà compta amb 14 municipis, en quatre dels quals hi ha teixit comercial. Aquests comerços es concentren principalment a la capital, Tremp, i també a la Pobla de Segur i Isona i en menor nombre en altres municipis com la Torre de Capdella. També en aquests municipis s’aglutinen un important nombre de serveis públics i en menor mesura empreses públiques o entitats adjudicatàries de serveis públics. Bona part del personal que s’hi ocupa és resident a la comarca i una altra part es desplaça des de comarques de la resta de la demarcació.

La consulta, que es va començar a difondre la setmana passada, contempla aspectes com la tipologia d’establiments on es compra, les motivacions per comprar o no al municipi on es treballa o factors que influeixen a l’hora d’escollir un lloc o modalitat de compra. Es tracta d’un formulari senzill que es pot respondre en menys de tres minuts. En funció dels resultats, es dissenyarà un pla d’acció que ha de permetre, d’una banda, donar resposta a les necessitats detectades i de l’altra, conscienciar aquest col·lectiu de treballadors de la importància de retenir la despesa al territori.

Un cop coneguts els resultats, el pla s’acordarà tant amb el propi sector comercial a través de les associacions de comerciants, com amb les àrees de Promoció Econòmica dels municipis integrants de la Taula de Comerç. Per a participar-hi, els professionals del sector públic d’aquesta comarca poden accedir a l’enquesta a partir d'aquest enllaç.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació