Dijous, 2 de maig de 2024
patrimoni

El Govern crearà la Comissió de Patrimoni de l’Alt Pirineu

Amb seu a la Seu d’Urgell, actuarà en l’àmbit territorial de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

Redacció 23 de desembre de 2020 a les 09:48
Pla general de la foguera, posterior a la baixada de falles, a Alós | Fallaires d'Alós
El Govern ha modificat aquest dimarts el Decret que regula les comissions territorials del patrimoni cultural, per afavorir el debat i la transversalitat de les sessions d’aquests òrgans. Aquests canvis permetran crear la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de l'Alt Pirineu. Aquest òrgan no s'havia arribat a crear perquè els Serveis Territorials de la Generalitat a l'Alt Pirineu i l'Aran no són operatius, i a la pràctica, el patrimoni cultural s'ha vetllat fins ara des de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Lleida.

La nova comissió, amb seu a la Seu d’Urgell (Alt Urgell), actuarà en un àmbit territorial que correspon al de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. No així a la Vall d'Aran, ateses les competències transferides al Conselh Generau d’Aran també en matèria de patrimoni cultural.

Des del Govern s'aposta per donar veu a l’Alt Pirineu per la "riquesa, importància i volum del seu patrimoni en tots els seus vessants, artístic, històric, arqueològic, arquitectònic, paisatgístic i etnològic”. Aquests importants valors “justifiquen abastament la constitució d’aquesta comissió”, segons s'indica des del Govern.

Les comissions territorials del patrimoni cultural estableixen la representació de la Generalitat en aquests organismes per a la protecció i conservació del patrimoni arreu de Catalunya. Un altre dels canvis introduïts aquest dimarts estableix que els membres de les comissions territorials del patrimoni cultural no tenen dret a indemnitzacions per assistència a les reunions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació