Dijous, 18 d'abril de 2024
gastronomia

El Fogony de Sort conserva l’estrella Michelin

Es tracta del 16è any consecutiu que l’establiment pallarès rep aquesta distinció

Jordi Ubach Llorens 15 de desembre de 2020 a les 07:28
El restaurant Fogony manté la seva estrella Michelin | Slow Food
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dilluns la Guia Michelin per al 2021 ha permès al restaurant Fogony de Sort conservar la distinció per 16è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó del l’Alt Pirineu: el Fogony és l’únic establiment del territori que disposa d’aquest reconeixement.

El Fogony ja és un clàssic en aquesta llista. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

La gala de les estrelles Michelin, marcada per l'escenari de pandèmia, ha tingut enguany una edició telemàtica presentada per Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz des de la Reial Casa de Correus de Madrid, on una de les notícies destacades ha estat la inamobilitat dels restaurants triestrellats, en no entrar-ne cap de nou. Així, la guia segueix reconeixent enguany 11 establiments, entre els quals hi ha els catalans Celler de Can Roca, Lasarte i ABaC.

La selecció 2021 reuneix 252 establiments guardonats amb estrelles Michelin. Com a novetat, la guia vermella ha incorporat una nova categoria, l'estrella Verda, en reconeixement als que vetllen per la sostenibilitat.

  Consulta aquí tot el llistat de guardonats amb estrella

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació