Dijous, 30 de maig de 2024
coronavirus

El Patronat de la Fundació Fiella nega que la situació de la residència de Tremp hagi estat de «descontrol»

La gestora del geriàtric assegura que Salut va canviar la direcció del centre dos dies després d’intervenir-lo i afirma que s'han complert “responsablement” tots els protocols

Jordi Ubach Llorens 12 de desembre de 2020 a les 16:24
Imatge de la façana posterior de la residència Fundació Fiella | Fundació Fiella
El Patronat de la Fundació Jaume Fiella de Tremp, que gestiona la residència Fundació Fiella de la ciutat, ha defensat el seu paper davant el brot de coronavirus que està patint el centre, assegurant que sempre s’hi han complert “responsablement” tots els protocols, que s’ha tingut la “màxima cura” per tots els residents i negant que la situació hagi estat de “descontrol”, tal com va manifestar dijous la gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny


Ho ha expressat en un comunicat en què també ha negat que hi hagi hagut manca de registres, tal com també va denunciar el Departament de Salut. El Patronat afirma que “s’ha assegurat en tot moment l’atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents”, amb el suport del CAP de Tremp i de l’Hospital del Pallars i “amb un esforç molt gran de tot el personal de la residència”. A més, explica que el geriàtric ha passat totes les inspeccions i controls de Salut, obtenint la classificació de residència verda de la Generalitat de Catalunya.

Segons la versió del Patronat, Salut els va comunicar la intervenció de la residència el dia 26 de novembre, dos dies abans de fer-ho públic i quan ja s’havien patit set defuncions. En aquell moment Salut els va informar que la direcció aniria a càrrec de l'Associació de Benestar i Desenvolupament (ABD), tot i que dos dies més tard, el 28 de novembre, la conselleria canviaria la direcció del centre, aquest cop a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

Al mateix comunicat, el Patronat reconeix l’”elevat” nombre de contagis a l’inici del brot, que han portat a viure unes setmanes “d’una dolorosa situació excepcional”. Segons l’entitat, els llocs de treball del personal infectat no van poder ser suplerts amb nous treballadors donada “la impossibilitat” de poder contractar nou personal i malgrat intentar-ho per diversos mitjans. Els nombrosos contagis, asseguren, han suposat “una situació de gran estrès” a la residència.

Per últim, el Patronat de la Fundació Jaume Fiella ha lamentat “profundament” la mort dels residents i s’ha sentit “proper” a les famílies que han perdut un ésser estimat, tot compartint el “dolor” de tota la ciutat de Tremp i del Pallars. Agraeix les mostres de suport que ha rebut “de forma personal i a través de les xarxes” el Patronat, les religioses de Maria Immaculada, la direcció del centre i molt especialment el personal, que “de forma exemplar, s’ha dedicat a pal·liar els efectes de la pandèmia”, conclouen.


Recordem que el passat dia 3 la residència va emetre un primer comunicat en el qual assegurava que el centre havia seguit tots els protocols sanitaris de seguretat, inclosa la sectorització (aïllament) dels residents. El brot de la residència Fundació Fiella ja ha provocat la mort de 45 persones. Actualment continua actiu i afecta 43 treballadors i 89 residents, dels quals 12 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars.

 Llegeix el comunicat íntegre del Patronat Fundació Fiella de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació