Dissabte, 20 d'abril de 2024
ple

Tremp suspèn la taxa de terrasses als bars i restaurants fins al 2022

L'ajuntament també aprova la modificació del POUM per regular l’establiment d’energies renovables al municipi

Jordi Ubach Llorens 9 de desembre de 2020 a les 11:01

El ple de l’Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes a bars i restaurants per l’ocupació de la via pública. En aquest punt, Cases ha anunciat que l’ajuntament no cobrarà als bars i restaurants del municipi la taxa de les terrasses corresponent a l’any 2021, independentment de l’ús que en puguin fer durant tot l’any.

Regulació de l’establiment d’energies renovables

​El plenari, que s’ha celebrat de manera semipresencial, també ha aprovat la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), amb l’objectiu de regular l’establiment d’energies renovables mitjançant plantes fotovoltaiques i termosolars en sòl no urbanitzable al municipi de Tremp. Una modificació que ja es va debatre en l’anterior ple del mes d’octubre però que finalment es va ajornar.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha recordat durant la sessió plenària d’aquest passat dilluns que el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Geoparc Orígens ja han sol·licitat un estudi de sòls a nivell comarcal per regular la instal·lació de plaques solars a la comarca davant l’allau de peticions que hi ha hagut a la comarca les últimes setmanes.

La residència es va posar en contacte amb l'oposició

En l’apartat de precs i preguntes i relacionat amb el brot de coronavirus que pateix la residència Fundació Fiella de Tremp, la portaveu del grup municipal de Compromís per Tremp (CxT) i cap de l'oposició, Sílvia Romero, ha demanat a l’alcaldessa més informació sobre la manca de comunicació que l’ajuntament ha recriminat a la residència en diverses declaracions als mitjans de comunicació.

Cases s’ha refermat i ha respòs que l’ajuntament va oferir per primer cop la seva ajuda a la residència el dia 22 de novembre, el mateix dia que el Departament de Salut va informar al consistori dels primers positius al centre. No obstant, ha explicat que les primeres demandes de la direcció del geriàtric no van arribar fins el dia 27. L’alcaldessa també ha revelat que des de la residència s’havien posat en contacte anteriorment amb la cap de l’oposició, però que aquesta no ho va transmetre a l’equip de govern. “Abans sí que l’havien telefonat a vostè per demanar-li una sèrie de coses, no a mi”, ha dit Cases responent Romero.

En aquest punt també ha intervingut la regidora de Benestar, Rosa Melines (JxT), que ha recordat que el Patronat Jaume Fiella “és una fundació privada” i dins els seus protocols no hi consta que hi hagi d’haver una comunicació amb l’ajuntament. “Ells estan obligats a comunicar-se amb Salut i ens consta que aquesta comunicació sí que s'ha produït”, ha afirmat.

Suport al teixit esportiu de la ciutat

En l’apartat de mocions han entrat a debat tres propostes, que s’han aprovat per unanimitat. En primer lloc una moció de suport al teixit esportiu de Tremp davant l’aturada obligada de la seva activitat, presentada per CxT.

En segon lloc una moció de suport als consells esportius de Catalunya presenta per ERC i JxT. En aquest punt els tres grups municipals han reconegut i agraït a tots els clubs esportius de la ciutat la seva resposta i actitud en temps de Covid-19.

L'última moció, presentada pels grups de l’equip de govern, ha reclamat un paper actiu dels municipis en l’assignació i gestió dels fons europeus de recuperació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació