Dissabte, 27 d'abril de 2024
ajudes

L'Ajuntament de Rialp repartirà 50 euros per família per gastar als comerços del municipi

L'últim ple municipal també ha aprovat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta poliesportiva del municipi

Anna Solana Tomàs 7 de desembre de 2020 a les 13:06
Els pressupostos inclouen una partida per instal·lar plaques fotovoltaiques a la zona esportiva | Ajuntament
L'Ajuntament de Rialp entregarà, a cadascuna de les 300 famílies residents al municipi, vals per un valor total de 50 euros per nucli familiar. La iniciativa pretén bonificar tant les famílies, com els negocis de la localitat i incentivar les compres en comerços de proximitat aquest Nadal.

Tal com ha explicat a Pallars Digital l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, la impossibilitat de bonificar o alterar els impostos del veïnat, els ha dut a prendre aquesta mesura que esperen que "doni una motivació extra per consumir en els negocis locals". Els diners es distribuiran en forma de vals de deu euros cadascun, que els veïns podran recollir a l'ajuntament a partir dels volts del 20 de desembre.

Per a fer-ho, caldrà estar empadronat i residir de manera habitual a la localitat i se'n podran beneficiar les persones que visquin soles o un membre adult de cada nucli familiar, independentment del nombre de membres de la família.

L'ajuntament calcula que aquesta iniciativa, que compta amb un pressupost de 15.000 euros, arribarà a unes 300 famílies residents habituals del municipi. Els tiquets es podran bescanviar fins a finals de juny tant en comerços, com en restaurants, empreses d'esports d'aventura o la benzinera, entre d'altres. "Veiem el dia a dia de la gent i vam creure oportú ajudar famílies i negocis", assegura Sabarich, qui espera que les ajudes impulsin el comerç de cara a les compres nadalenques.

Pressupostos 2021

Aquesta mesura es va aprovar al ple municipal de l'Ajuntament de Rialp del passat 30 de novembre juntament amb els pressupostos per a l'any 2021. Els comptes, que el consistori va aprovar per unanimitat, ascendeixen a 1,8 milions d'euros i inclouen una partida per a la instal·lació de plaques solars a la coberta poliesportiva del municipi. Els treballs, amb un pressupost previst de 150.000 euros, començaran amb la redacció d'un projecte de viabilitat que detalli a què es destinarà l'energia produïda per les plaques fotovoltaiques.

Sabarich assegura que estan contemplant totes les opcions, tant la venda íntegra de l'electricitat com l'autoconsum, però que optaran per "aquella que més beneficiï els comptes de l'ajuntament". L'alcalde explica que aquesta proposta va en la línia de "buscar fórmules per incrementar els ingressos de l'ajuntament sense haver de tocar els impostos". L'alcalde de Rialp ha recordat també que el municipi ja té experiència en gestionar plaques fotovoltaiques, ja que n'hi ha unes de municipals al cementiri del poble. "Apostem per les energies renovables i per aprofitar els recursos naturals dels quals disposem", ha reblat Sabarich.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació