Divendres, 19 d'abril de 2024
hoteleria

Pistes i hotels tancats al Pallars en un pont de la Puríssima completament atípic per la Covid-19

Si no poden obrir per Nadal, alerten que les pèrdues serien del 90% del total de la temporada d'hivern

Redacció 3 de desembre de 2020 a les 11:44
A Sort, els hotels no obriran aquest pont de la Puríssima que, tradicionalment, suposa la majoria dels ingressos de l'hivern | ACN
El Pallars es prepara per a un pont de la Puríssima atípic al que estem acostumats els darrers anys. I és que aquestes dates suposen, si les condicions meteorològiques ho permeten, el tret de sortida oficial a la campanya d'esquí, però enguany no podrà ser per les restriccions per frenar la pandèmia de la Covid-19. Les estacions pallareses, així com les del conjunt de Catalunya, ja han anunciat que no obriran fins al 9 de desembre.

Els hotelers del Pallars han vist com les reserves pel pont no han arribat i molts han optat per no obrir perquè no els surten els números. La mobilitat reduïda no ha ajudat a incentivar les reserves de darrera hora amb les que alguns negocis confiaven. A Sort, el responsable de l'Hotel Pessets, Ramon Aytés, creu que aquest pont només pujaran al Pirineu els qui tenen segones residències. El que sí que han notat els hotels és que les reserves s'estan "animant" per les festes de Nadal. Per això, Aytés ha alertat que si es perd la campanya de Nadal, el sector es quedaria sense facturar el 90% del total de l'hivern. L'hostaler considera que és "necessari" que les estacions d'esquí obrin.

Altres negocis vinculats a l'esquí, com les botigues de venda i lloguer de material, han vist com els seus ingressos també han caigut dràsticament. Jordi Farreny, de la botiga Saorte del mateix municipi, assegura que la facturació del novembre ha baixat un 40%, en un mes que el sector assimila a "l'agost del turisme de neu". Farreny també és organitzador de curses oficials d'esquí a Espot i ha lamentat que, si no es pot esquiar, serà "la ruïna" per tots els muntanyencs.

Descomptes per a locals, una alternativa al tancament

Alguns negocis d'hoteleria del Pallars, però, han optat per obrir igualment les portes aquest pont de la Puríssima. Aquest és el cas de la casa de turisme rural Casa Leonardo, que aplicarà un 50% de descompte als veïns i veïnes que vulguin allotjar-se al seu pròpi municipi. També destinen l'oferta a residents de municipis limítrofs, als qui recomanen arribar fent esport, a peu o en bicicleta, per a no contravenir les restriccions de mobilitat de la Generalitat.
 
Una obertura "progressiva" i amb responsabilitat

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) subratlla que no obrir aquest cap de setmana ni el 7 i 8 de desembre és un exercici de "responsabilitat" i que cal fer una "obertura progressiva" amb visitants de tot el territori entre setmana i comarcal des de divendres a diumenge. Ricard Font apunta que la pandèmia obliga a fer una bona gestió de l'afluència de visitants i evitar el mínim de cues possibles. "Això és el que ens preocupa", remarca i també recorda que l'esquí és una activitat a l'aire lliure on no hi ha limitacions.


Només un 15% de venda anticipada de forfets respecte a la temporada passada

Pel que fa a la venda anticipada de forfets, la xifra és molt petita, un 15% respecte a la temporada passada, donada la incertesa del moment. Un fet que tampoc neguiteja FGC perquè el que volen és donar una bona arrencada i amb plenes garanties. Preveuen que enguany hi haurà més demanda per dies i no tant per temporada. Així, s'han flexibilitzat les condicions de cancel·lació de reserves per donar més facilitats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació