Divendres, 26 d'abril de 2024
ramaderia

Agricultura abona 518.000 euros en ajuts al sector de l'oví i cabrum afectat per la crisi de la Covid-19

Unió de Pagesos exigeix al Govern solucions "urgents" a la crisi dels sectors ramaders

Redacció 30 de novembre de 2020 a les 13:59
Una ovella amb el seu corder. | ACN
El Departament d'Agricultura ha abonat 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d'oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda que han patit a causa de la Covid-19. La declaració de l'estat d'alarma va causar, als productors d'oví i cabrum, limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns durant els passats mesos de març i abril.

El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població han afectat directament la comercialització de xais i cabrits. Per això, aquest ajut pretén compensar el sector per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir-lo viu i competitiu. Agricultura va convocar al juliol aquests ajuts de minimis destinats a les explotacions d'ovella i cabra.

El 12 de novembre, el departament va publicar la relació dels expedients concedits i aquesta setmana ha fet efectiu el pagament de l'ajut que correspon a 12 euros per animal elegible. L'import d'aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d'Agricultura i a l'assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d'Agricultura.


Per la seva banda, Unió de Pagesos ha lamentat aquest divendres la "inacció" del Govern davant el "col·lapse" en què es troben els sectors ramaders a Catalunya i ha advertit del "risc" que moltes explotacions hagin de plegar per manca de viabilitat. Els responsables dels sectors ramaders del sindicat han assenyalat que encara estan a l'espera d'un gran nombre d'actuacions i normatives i ho atribueixen "a un Govern aturat, en part a causa del clima preelectoral que viu el país, i també per les circumstàncies derivades de la pandèmia".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació