Dimecres, 24 d'abril de 2024
inversions

El Pallars rebrà 13,3 milions del Pla d'Obres i Serveis del Govern

Per fer front al despoblament, el pla ofereix una línia de subvenció extra pels ens locals de menys de 5.000 habitants

Redacció 30 de novembre de 2020 a les 11:06
El Pallars Sobirà rebrà del PUOSC una partida de 7,9 milions | PSC
La Comissió de Cooperació Local de Catalunya ha aprovat la resolució definitiva del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024, que preveu una aportació de més de 13,3 milions d'euros al Pallars. En concret, el Pallars Jussà rebrà 5,4 milions mentre que el Sobirà en rebrà 7,9. Per als projectes del 2020, els ajuntaments podran disposar aviat del 60% del cost del projecte, i la resta s'abonarà un cop acabada l'obra.

Amb el PUOSC 2020-2024, impulsat des del Departament de la Presidència, a través de la Secretaria d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, els ajuntaments i consells comarcals recuperen, després de 8 anys, el principal instrument de suport al món local. El pla està dotat per al conjunt de Catalunya amb un total de 250 milions d'euros, dividits en dues línies de subvencions.

La primera està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000 euros. Els seus receptors són ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals amb competències en obres i serveis. Les de la segona línia són per ens de menys de 5.000 habitants i tenen per objectiu fer front a l'envelliment i a la pèrdua de població. Tenen una dotació màxima de 120.000 euros i busquen ser un ingrés extra per a potenciar l'equilibri territorial.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'ha felicitat per l'aprovació definitiva d'aquesta "eina tan necessària, important i cabdal per als ajuntaments" i ha dit que el Govern segueix treballant "per poder incrementar aquesta partida del PUOSC en els pròxims exercicis". Budó ha reiterat "la voluntat ferma de trobar i buscar sempre millors i més recursos per donar suport al món local". En aquest sentit, ha recordat que més enllà del PUOSC també s'han activat altres línies relacionades amb accions de manteniment, ajuts, rescabalament de les despeses derivades de la Covid-19.


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació