Dijous, 25 d'abril de 2024
25n

El Pallars es planta contra la violència masclista

Les institucions pallareses reclamen la fi d'aquesta xacra a través de vídeos i campanyes a les xarxes socials

Anna Solana Tomàs 26 de novembre de 2020 a les 11:12

Aquest dimecres, 25 de novembre, s'ha commemorat el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Al Pallars diferents ens municipals i comarcals han volgut recordar aquesta data i reivindicar la fi d'aquesta xacra a través de vídeos, que s'han pogut veure a les xarxes socials, i l'adhesió al manifest per aquest 2020.

En un any marcat per la Covid-19, no han estat possibles els actes presencials. Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha decidit enviar el seu missatge a través d'un vídeo amb el títol de Només Sí és Sí. Respecta'm que han difós als perfils de les xarxes socials dels ajuntaments. 

Amb el curt, volen visibilitzar la lluita contra el sexisme i les violències que pateixen les dones i persones LGBTI+. L'ens comarcal també ha preparat un seguit de xerrades i activitats en format virtual per aquest novembre dins el que anomenen Mes de les sexualitats i relacions sanes.
 
Pel que fa al Pallars Jussà, el rebuig a la violència masclista també ha arribat, majoritàriament, en format virtual. El Consell Comarcal, per la seva banda, ha elaborat un curt sobre l'abús en les relacions de parella amb actors amateurs de la comarca. El resultat es pot veure a les xarxes socials de la campanya També va amb tu.
 

L'Ajuntament de Tremp també ha volgut fer campanya contra la violència vers les dones i, per fer-ho, ha col·laborat amb l'emissora Ràdio Tremp per a difondre el manifest del 25N. Les encarregades de posar veu al text han estat les històriques regidores de l'ajuntament Mari Carmen Muñoz, regidora durant la legislatura que començava l'any 1979, i Valldeflors Farré, qui va entrar de regidora l'any 1983. A més de la lectura radiofònica del text, els treballadors i regidors del consistori també han participat en un minut de silenci des de la plaça de la Creu.

I a la Pobla de Segur, la denuncia ha arribat, altre cop, en format audiovisual. Al vídeo 25N: Agafa el guant, es poden veure diferents veïnes del municipi, com les treballadores de la residència Verge de Ribera o metgesses i infermeres del CAP, així com dones de totes les edats, agafant el relleu, en forma de guant, de la lluita contra la violència i el sexisme.


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació