Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Salut farà un cribratge poblacional de Covid-19 en sis municipis del Sobirà

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, anuncia que també s’està treballant per fer un cribratge massiu a la ciutat

Jordi Ubach Llorens 26 de novembre de 2020 a les 08:00
Cribratge massiu fet fa uns dies en una localitat lleidatana | ACN
L’Àrea Bàsica de Salut del Pallars Sobirà, en coordinació amb el Departament de Salut i l’Institut Català de la Salut, faran un cribratge poblacional per a la detecció de la Covid-19 al Pallars Sobirà entre el 30 de novembre i l’11 de desembre. Hi poden participar voluntàriament tots els veïns i veïnes de la comarca majors de 16 anys que siguin asimptomàtics. La prova és gratuïta i es farà mitjançant un test ràpid d’antígens. 
 
El recull de mostres es realitzarà en diferents poblacions i dies i començarà el proper dilluns a Sort des del pàrquing del consell comarcal. Es farà en horari de 9h a 14h el dilluns i de 15h a 19h el dimarts i el dimecres. El dijous dia 3 les proves es duran a terme al Centre Cívic de Llavorsí de 15h a 19h; el divendres dia 4 al Forn Vell de Tírvia de 9h a 11h i al Nou Casal de Ribera de Cardós de 12h a 14h.

El cribratge es reprendrà la setmana següent, el dimecres dia 9, amb tests al poliesportiu d’Esterri d’Àneu de 9h a 14h i el dijous dia 10, al mateix lloc, de 15h a 19h. Per últim, el divendres 11 de desembre el Saló de Rialp acollirà les darreres proves, de 9h a 15h. Per realitzar la prova caldrà facilitar nom i cognoms, telèfon i, si se’n disposa, presentar la targeta sanitària.


Cribratge massiu a Tremp

Paral·lelament, el Departament de Salut també preveu fer en les properes setmanes un cribratge massiu a Tremp, ciutat que pateix una situació epidemiològica complicada accentuada, en gran part, pel brot de coronavirus a la residència Fundació Fiella, que ha obligat el centre a fer una crida per incorporar personal.


Així ho va anunciar ahir l’alcaldessa de la capital del Pallars Jussà en un vídeo-comunicat on demana prudència i responsabilitat a tots els trempolins i trempolines donada la difícil situació.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació