Divendres, 26 d'abril de 2024
estalvi energètic

Llavorsí escalfarà els seus edificis públics amb biomassa

S'espera que en un futur, la caldera de biomassa pugui abastir també al veïnat de la localitat

Anna Solana Tomàs 24 de novembre de 2020 a les 12:13
Tots els edificis públics de Llavorsí s'escalfaran amb biomassa | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí instal·larà una xarxa de calor amb biomassa a tots els edificis públics del municipi gràcies a una ajuda del programa Feder. El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat la licitació de les obres d'instal·lació amb un pressupost base de 441.086 euros. L'alcalde de la localitat, Josep Vidal, s'ha mostrat satisfet amb l'acord de la Diputació i assegura que aquesta mesura permetrà al consistòri fer un estalvi de més del 60% en calefacció.

De moment, la xarxa de calor de biomassa escalfarà els edificis de l'Ajuntament, les escoles, els Bombers i la seu que el Parc Natural de l'Alt Pirineu té al municipi de Llavorsí. Tot i això, Vidal espera que en un futur siguin els veïns de la població els que puguin connectar-se també a la caldera de biomassa i gaudir d'aquesta energia a les seves llars pagant pel servei al propi ajuntament.

La licitació de les obres es resoldrà d'aquí menys d'un mes i s'espera que comencin el mes de març de l'any vinent. Vidal calcula que la instal·lació podria estar enllestida el mes d'octubre de l'any 2021. La biomassa és una energia renovable que permet generar calor al mateix temps que reutilitza la fusta i la massa forestal com a combustible, incentivant així la neteja dels boscos i reduint el risc d'incendi. Vidal ha detallat que per a fer funcionar la seva caldera, l’ajuntament planteja una brigada d'àmbit comarcal que pugui encarregar-se de netejar els boscos i elaborar així el combustible orgànic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació