Dissabte, 20 d'abril de 2024
mobilitat

Junts demana que el confinament de cap de setmana passi a ser comarcal al Pirineu

La formació creu que les mesures de flexibilització “han de comptar amb la territorialització” i que s’han d'aplicar tenint en compte les peculiaritats de cada zona

Redacció 24 de novembre de 2020 a les 07:41
Dos vehicles circulant per l’N-260 a Gerri de la Sal | ACN
La delegació de Junts per Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran ha demanat al Govern de la Generalitat que el confinament perimetral dels caps de setmana sigui comarcal o fins i tot de l’àmbit de regió sanitària. El partit de Carles Puigdemont creu que les mesures de flexibilització “han de comptar amb la territorialització” i que “s’han de pensar i aplicar tenint en compte les peculiaritats de cada zona”. 

En un comunicat, la formació sobiranista assegura que així es facilitaria la vida dels habitants del Pirineu i el control del confinament per part de les autoritats, i alhora se’n beneficiarien el comerç i la resta de sectors d’activitat. Afegeixen que aquesta mesura afavoriria també les estacions d’esquí, de les quals depenen moltes famílies del Pirineu. A l’Alt Pirineu i Aran, només 19 dels 77 municipis superen els 500 habitants. 

Junts per Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran puntualitza que la relaxació de restriccions només es pot demanar “si tots complim les normes sanitàries bàsiques i imprescindibles” per poder trobar l’”equilibri entre salut i economia” i evitar “uns danys econòmics i socials” que al Pirineu, consideren, “poden ser molt importants”. Fa uns dies alguns alcaldes del Pallars ja van fer aquesta mateixa petició.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació