Dissabte, 20 d'abril de 2024
mobilitat sostenible

Tret de sortida a la via verda que unirà Sort i Rialp

Govern i ajuntaments signen el conveni que ha de garantir l’obra, de 2,7 quilòmetres de llarg i 2,2 milions d'inversió

Redacció 21 de novembre de 2020 a les 09:28
La signatura del conveni ha tingut lloc a l’Ajuntament de Sort | ACN
Els alcaldes de Sort i Rialp, Raimon Monterde i Gerard Sabarich, han signat aquest divendres a Sort amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el conveni per a la construcció, gestió i manteniment de la via verda per a vianants i ciclistes projectada entre els dos municipis pallaresos.

La nova ruta discorrerà paral·lela a la C-13 i tindrà una longitud de 2,7 quilòmetres. El projecte constructiu d’aquesta actuació quedarà redactat entre el gener i el febrer vinents, segons ha exposat Gavín. Es preveu, doncs, que l’obra s’impulsi a finals de l’any que ve i que la via ciclista entri en servei el 2022.

Tant l'alcalde de Sort com el de Rialp s'han mostrat satisfets per aquest projecte. Monterde ha destacat la importància de potenciar la mobilitat sostenible, també a les zones del Pirineu, i ha valorat positivament que s'intensifiqui la comunicació, sense cotxe, entre aquestes dos poblacions. Per Monterde, que la via transcorri a tocar del riu és un valor afegit.

Aquesta via, que serà apta per fer-la amb bicicleta o a peu, serà una bona opció per a molts veïns de Sort i Rialp, segons Sabarich. Per l'alcalde de Rialp ha de ser un estímul a altres municipis i al Govern per continuar la via fins a altres pobles del Pallars. Per Sabarich, aquest projecte beneficiarà les localitats de Sort i Rialp i reforçarà el desenvolupament econòmic de la comarca i la seva oferta turística.

Aquesta actuació té “una ambició comarcal i pirinenca” i és fruit “del compromís del Govern amb el territori”, ha assenyalat Isidre Gavín, que ha destacat que el Govern finança el 100% de les obres. Gavín ha emmarcat aquest projecte en les polítiques de la Generalitat per a promoure “la mobilitat activa”, un element molt important “en un món en què hem de lluitar contra el canvi climàtic”.

El Departament de Territori i Sostenibilitat redacta el projecte corresponent i executarà les obres, amb una inversió de 2,2 milions d'euros. Els ajuntaments, de la seva banda, assumiran el seu manteniment i gestió, un cop finalitzi l’obra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació