Dijous, 25 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé donen per perdut el pont de la Puríssima i confien en la campanya de Nadal

L'alcalde de Rialp demana que les pistes d'esquí puguin rebre visitants a partir de l'1 de desembre

Redacció 20 de novembre de 2020 a les 10:19
La terrassa de l'hotel de Port Ainé completament buida aquest mes de març | ACN
Les estacions d'Espot i Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), accepten amb resignació les restriccions de mobilitat que faran que no sigui "factible" obrir pel pont de la Puríssima. Per la seva banda, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, amb l'estació de Port Ainé al seu municipi, ha demanat a través d'una carta al Govern i al Procicat que si les pistes d'esquí estan en condicions, permetin pujar a practicar l'esport blanc a partir de l'1 de desembre.

Sabarich, que confia que més alcaldes se sumaran a la seva petició, ha dit que el sector de la neu és bàsic en l'economia del municipi i de tota la comarca del Pallars Sobirà. Així, ha assegurat que en localitats com la seva "l'agost és l'hivern" i que perdre el pont del desembre suposa reduir un 20% de la facturació de la temporada. Per tot plegat, ha demanat que es reconsiderin les mesures de restricció de la mobilitat i aquesta es permeti a partir de l'1 de desembre.

Per l'alcalde de Rialp és molt important "vetllar per la salut", però ha afirmat que la situació "és límit" per molts petits i mitjans empresaris que, ha recalcat, "necessiten recuperar l'activitat econòmica". L'alcalde de Rialp també ha proposat que de no poder recuperar la mobilitat l'1 de desembre, s'activin ajuts "de veritat" pel sector.
 
La demanda de Sabarich contrasta amb la visió del director de la divisió de Turisme i Muntanya d'FGC, Toni Sanmartí, qui ha assegurat que a pesar de les restriccions estan "contents", perquè, ha afegit, "sembla que hi hauria bones expectatives per Nadal". Pel que fa a la posada en marxa de les instal·lacions, l'empresa pública ha anunciat que es treballa per fer una arrencada "progressiva" de la temporada d'hivern, coincidint amb el moment en què el confinament de caps de setmana sigui comarcal. Malgrat que la mobilitat entre municipis d'una mateixa comarca està prevista pel 7 de desembre, Sanmartí ha descartat dir una data exacta, al·legant que caldrà esperar que la mesura es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Cal tenir en compte que, tradicionalment, el pont de la Puríssima ha suposat un dels plats forts de la temporada d'esquí, on en anys anteriors es congregaven multituds de persones a les pistes per tal de poder practicar l'esport blanc. D'aquesta manera, la situació sanitària provocada per la covid-19 implicarà que aquestes instal·lacions, recentment reconegudes amb el certificat de qualitat i seguretat enfront de la Covid-19 d'AENOR, no puguin rebre una gran afluència de visitants fins a les portes de Nadal.

 Llegeix la carta de Gerard Sabarich enviada al Govern

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació